Brooks 10K: loop in de voetsporen van de kampioenen

Zondag, 7 februari 2016
Brooks 10K: loop in de voetsporen van de kampioenen
Lijkt het je gaaf om eens letterlijk in de voetsporen te lopen van de allerbeste atleten van Europa en je te laten aanmoedigen door duizenden fans? Doe dan op 10 juli mee aan de Brooks 10K Champions Run, op het parcours van de Europese kampioenschappen Atletiek in het centrum van Amsterdam.

Vlak nadat op zondagmorgen 10 juli in Amsterdam de kampioenen van de EK halve marathon over de finish zijn gekomen is het jouw beurt. Na het startschot op het Museumplein ren je tijdens de Brooks 10K Champions Run langs de grachten, door het Vondelpark en over de Albert Cuypmarkt. Onderweg kom je langs bijzondere plekken als het Koninklijk Concertgebouw, het Rijksmuseum en de Hermitage.

Fun run

Natuurlijk zullen de fans van de topatleten blijven staan om ook jou aan te moedigen. De 10 kilometerloop is een fun run: onderweg plezier hebben is belangrijker dan een persoonlijke toptijd lopen. Of je nu een beginnende of een ervaren loper bent en of je nu in je eentje wilt meedoen of samen met je loopgroep, vrienden of collega’s: het kan allemaal.

Goed doel

Als deelnemer aan de Champions Run krijg je een speciaal voor dit evenement ontworpen Brooks Happy Running T-shirt cadeau. Met je deelname steun je ook de Johan Cruyff Foundation, de social partner van de EK Atletiek. Voor elke inschrijving wordt 1 euro gedoneerd aan dit goede doel om kinderen met sport en spel in beweging te brengen.

Uniek

Iemand die al reikhalzend uitkijkt naar de Champions Run is Randy Broers, die zich als een van de eersten inschreef. “Het feit dat we net als de Europese Kampioenen starten op het Museumplein lijkt me echt een heel gaaf moment”, vertelt Randy op de website van de EK Atletiek. “Daarnaast is het parcours uniek, zo door het centrum van Amsterdam. Ik denk dat het ook goed druk zal zijn langs de kant, dus ik verwacht een bijzondere sfeer. Deze combinatie maakt het voor mij heel speciaal om mee te doen.”

Een goede voorbereiding

Kun je wel wat hulp gebruiken met het trainen voor de Champions Run? Doe dan mee aan de trainingssessies die vanaf maandag 9 mei op meer dan vijftig locaties in heel Nederland gehouden worden. Onder leiding van deskundige hardlooptrainers word je optimaal voorbereid op de run. Je vindt hier meer informatie over deze trainingen.

Twee vliegen in één klap

Wil je niet alleen meedoen aan de run, maar ook genieten van topsport tijdens de EK Atletiek? Maak dan gebruik van de exclusieve EK pre-sale voor deelnemers aan de Champions Run: hierbij kun je nu met 5 euro korting per kaart maximaal al vier toegangskaarten kopen voor de EK Atletiek. Deze early bird-actie loopt tot 1 mei. De reguliere verkoop van de sessiekaarten begint pas in het voorjaar.

Bron: Amsterdam2016

Foto: Shutterstock