Brooks 10K: begin vandaag met trainen, dan ben je nog op tijd in vorm

Maandag, 18 april 2016
Brooks 10K: begin vandaag met trainen, dan ben je nog op tijd in vorm
De Brooks 10K Champions Run wordt één van de gaafste hardloopevenementen van dit jaar. Al was het maar omdat je tijdens deze wedstrijd op 10 juli in de voetsporen mag lopen van de allerbeste atleten van Europa. En dan wil je natuurlijk wel goed voor de dag komen: begin daarom vandaag nog met trainen!

De Brooks 10K Champions Run is een loop op het parcours van de Europese kampioenschappen atletiek in het centrum van Amsterdam. Vlak nadat op zondag 10 juli de kampioenen van de EK halve marathon over de finishlijn zijn gekomen, zijn de recreatieve lopers aan de beurt voor hun ronde vanaf het Museumplein langs de grachten, het Vondelpark en over de Albert Cuypmarkt.

Twaalf weken

Natuurlijk zijn de fans van de topatleten blijven staan om ook jou aan te moedigen. En hoewel de Brooks 10K een fun run is, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen, wil je natuurlijk wel goed voorbereid aan de start staan. Begin je vandaag, dan heb je daar nog bijna drie maanden de tijd voor.

Handige schema’s

Gelukkig sta je er in je voorbereiding niet alleen voor. Zo vind je op Hardlopen.nl handige trainingsschema’s die je kunt gebruiken. Ook als je conditie op dit moment verre van goed is, kun je er op 10 juli toch helemaal klaar voor zijn. Gebruik dan het schema ‘Op naar de tien!’, dat je in 12 weken met drie keer per week trainen startklaar maakt. Loop je nu al met enig gemak drie of vijf kilometer? Ook dan zijn er schema’s die je net dat stapje verder kunnen brengen, zodat ook jij kunt meedoen aan de Brooks 10K. En heb je nog niet zo lang geleden al tien kilometer aan een stuk gelopen, dan houd je je hardloopconditie eenvoudig op peil met het schema ‘Blijf op niveau’.

Gratis

De trainingsschema’s van Hardlopen.nl zijn gratis. Dus wat weerhoudt je? Het enige wat je hoeft te doen is een profiel aanmaken op Hardlopen.nl en dat is snel gedaan. Vul je gegevens hier in, download je schema, lees de toelichting en lopen maar.

Tips

Met deze tips kan het niet misgaan:

  • Lees voor je met het schema begint, ook de bijbehorende toelichting.
  • Kies vaste dagen in de week voor je trainingen en houd dat ritme zo goed mogelijk aan.
  • Verdeel je trainingsdagen over de week. Zorg in elk geval voor minimaal één rustdag na elke trainingsdag.
  • Sjoemel niet met je schema. Duurt je training in het schema 40 minuten, haak dan niet na 30 minuten af. Gaat het moeizaam, loop dan wat langzamer, maar maak je schema af.
  • Ook als je het – vooral in het begin – te gemakkelijk vindt gaan, volg je toch je schema. Loop niet langer of harder dan in je schema staat. Doe je dat wel, dan heb je een groter risico op blessures en zul je je einddoel waarschijnlijk niet op tijd bereiken.

Samen lopen?

Hardlopen kun je – zeker met een schema – prima alleen. Maar samen lopen is nog leuker natuurlijk. Wil je profiteren van het motiverende effect van samen lopen en deskundige begeleiding krijgen? Zoek dan een club bij jou in de buurt. Daar vind je deskundige trainers en andere hardlopers met wie je samen kunt trainen.

Clinics

Of geef je op voor een van de speciale Brooks 10K-clinics van Run2Day en Runnersworld. Tijdens die clinics werk je in negen trainingen toe naar de run op 10 juli. De instructeurs geven trainingen die zijn afgestemd op je eigen niveau en leren je om verantwoord en lekker hard te lopen, of dat nu wel of niet resulteert in een nieuw persoonlijk record.

Voor beginners en gevorderden

Zowel beginnende als gevorderde lopers kunnen meedoen aan de clinics. Ook vertellen de instructeurs je hoe je in de rest van de week het beste voor jezelf kunt trainen. Je krijgt toegang tot het hele trainingsprogramma zodra je je inschrijft voor de Brooks 10K Champions Run. Je ontvangt dan van je Run2Day- of Runnersworld-instructeur een e-mail over waar de training start en een uitnodiging voor een informatieavond vlak voor de start van de clinic.

Inschrijven

Wil jij goed voorbereid aan de start staan van de Brooks 10K, wacht dan dus niet te lang met trainen. Download vandaag nog het trainingsschema dat het beste bij je past of schrijf je in voor een clinic. Deelname aan de clinics kost 39,95 euro. Naast de negen trainingen krijg je daarvoor ook een Brooks trainingsshirt, gratis loopschema’s en bijscholing van je looptechniek.

Lees nog meer over de Brooks 10K in dit artikel. Meer informatie over je inschrijving voor de Brooks 10K vind je hier op Hardlopen.nl

Bron: Amsterdam2016

Foto: Facebook.com/ Amsterdam 2016 - European Athletics Championships