Amgen Singelloop Breda: top-loopevenement in Bourgondische sfeer

Maandag, 2 september 2019
Amgen Singelloop Breda: top-loopevenement in Bourgondische sfeer
Het eerste weekend van oktober is traditioneel het weekend van de Singelloop in Breda, een professioneel en internationaal hardloopevenement van allure. Een stratenloop door het historisch centrum van Breda, langs de mooie singels en markante gebouwen en met de finish op de Grote Markt. Met ongeveer 20.000 deelnemers, duizenden toeschouwers en veel muziek en dans langs de route spreekt de organisatie van "misschien wel het gezelligste hardloopevenement van Nederland".

Zondag 6 oktober staat alweer de 34e editie van de Singelloop Breda op het programma. Lang geleden vond dit evenement plaats bij landgoed Bouvigne in Breda, later zijn ze verhuisd naar de binnenstad waar het evenement is uitgegroeid tot een gezellige loop waar de bourgondische Bredase sfeer voorop staat. Lopers die ’s morgens de 10 kilometer lopen blijven vaak graag met vrienden hangen op de vele terrassen en gaan regelmatig pas laat naar huis.

Afstanden

Hardlopen door de sfeervolle binnenstad van Breda is een feest op zich. En hoe lang dat feest voor jou mag duren, dat bepaal je natuurlijk zelf. Je kunt kiezen voor de 5 km, 10 km of de halve marathon. Of ga je gezellig samen met je collega's deelnemen aan de businessrun. Samen met je kind hardlopen? Dan is de familieloop perfect. Er zijn ruim 500 vrijwilligers actief tijdens het evenement om je een mooie hardloopbeleving in Breda te bezorgen.

Snelle tijd is mogelijk

Wil je een nieuw persoonlijk record lopen? Dit is mogelijk in Breda met een recordtijd onder het uur op de halve marathon.

IAAF Bronze Label

De Bredase Singelloop heeft afgelopen jaar internationale erkenning gekregen, door de toekenning van de IAAF Bronze Label. Met deze erkenning behoort het tot de toonaangevende internationale wegwedstrijden. Uit het rapport van de IAAF komt naar voren dat het een goed georganiseerd evenement is met veel enthousiasme en energie.

Voor meer informatie en inschrijven zie www.bredasesingelloop.nl.

Wegevenement