AlohaDanny zoekt unieke interactie tijdens het lopen

Bert Pessink Dinsdag, 9 oktober 2018
AlohaDanny zoekt unieke interactie tijdens het lopen
In 1999 kreeg Danny Karijopawiro het advies om bij zijn deelname aan de New York marathon zijn voornaam op zijn shirt te schrijven. In New York sloeg hij die raad in de wind, maar terug in Nederland begon hij te zoeken naar iets wat interactie zou opleveren. Jaren later is het team AlohaDanny niet meer weg te denken in wegwedstrijden en zorgen zij met hun vrolijke uitdossing voor veel positieve reacties.

Avonturen

Danny Karijopawiro (52) kan mooi vertellen over de avonturen die de vriendengroep, met een harde kern van zo’n 20 mannen en vrouwen meemaken in binnen- en buitenland. Zo stonden ze al aan de start van de marathon van Berlijn, Stockholm, Kopenhagen, Rome, Parijs, Barcelona en natuurlijk de Nederlandse marathons en wegwedstrijden.

Aansprekende outfit

Karijopawiro: “Ik ben in het begin gaan zoeken naar een lichte, praktische, weerbestendige maar bovenal aansprekende outfit. Ik kwam uit bij de Hawaiiaanse outfit met een rieten rok, een lei (bloemenkrans) en op ons hoofd een haku, een bladerenkrans. Op de rok hangt een bord met daarop ALOHA en daaronder de voornaam van de loper. Die outfit en het bord zijn niet bedacht om op te vallen, maar om interactieve reacties uit te lokken bij het publiek. Ongeacht wat ze lopen en waar ze lopen: AlohaDanny doet z'n motto 'hard lopen, hard feesten' graag eer aan.”

Positiviteit

In binnen en buitenland zijn de reacties op de groep enthousiast. “Als ik voor elke Aloha een euro had gekregen was ik nu rijk geweest, het publiek reageert positief, want het idee is universeel. Probeer maar eens het internationaal bekende woord Aloha uit te spreken zonder aan iets positiefs te denken.”

Hechte groep

Naast het feit dat de uitdossing opvalt, heeft de groep nog meer met elkaar gemeen. “We hebben allemaal een passie voor lopen, reizen en eten, bovendien is iedereen even belangrijk, snel of minder snel. Het gaat om het plezier in het lopen en hoe je het uitdraagt. Onder de noemer 'Running & Dining' bevordert AlohaDanny de synergie binnen de groep, door voor elke gezamenlijke wedstrijd of training een host te benoemen, waar we na afloop thuis eten.”

AlohaDanny zou AlohaDanny bovendien niet zijn, als de extra exposure niet soms ook beschikbaar gesteld wordt voor goede doelen. Binnenkort is de vriendengroep in vol ornaat te bewonderen bij de marathon van Eindhoven en Amsterdam; Aloha!

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.