Aftellen tot de Utrecht Marathon

In samenwerking met Golazo
Vrijdag, 19 mei 2023
Aftellen tot de Utrecht Marathon

Het is bijna zover! Na vier jaar vindt zondag 21 mei de Utrecht Marathon weer plaats. Het parcours is vernieuwd en het programma is uitgebreid met een Studenten Estafette. Ben jij er ook bij?

Zondag staat de Domstad in het teken van de 39e editie van de Utrecht Marathon. Van Utrecht Science Park tot de historische binnenstad, de straten zullen zich vullen met duizenden hardlopers. Een afwisselend en compact parcours, waardoor deelnemers en het publiek optimaal kunnen genieten van dit sfeervolle hardloopevenement.

Afstanden

De hoofdafstand van de Utrecht Marathon is natuurlijk 42,195 kilometer. Als je dat te ver vindt, kun je deelnemen aan de Utrecht Science Park Halve Marathon (21,1 kilometer) of GenDx ¼ Marathon (10,55 kilometer). De halve marathon en kwart marathon staan ook open voor bedrijventeams. De jeugd van 4 t/m 12 jaar kan terecht bij de KWF Mini Marathon, een ronde van 1,5 kilometer rondom Utrecht Science Park. Nieuw dit jaar is de Studenten Estafette, waarbij je in een team van vier personen de marathonafstand aflegt. Iets meer dan 10 kilometer per persoon dus, waardoor je uitkomt op 42,195 kilometer in totaal.

Vernieuwde route

Het parcours is vernieuwd! De start vindt plaats op de Cambridgelaan, gelegen op Utrecht Science Park. Vanaf daar loop je door een groene omgeving, langs verschillende forten en kom je via de Maliesingel en de Nieuwegracht in de historische binnenstad terecht. Dan volgen nog het Domplein, Oudwijk en het Wilhelminapark voordat je weer terugkeert voor een feestelijke finish op het Utrecht Science Park. Deelnemers aan de hele en de halve marathon lopen over hetzelfde parcours (waarbij de marathonlopers twee rondes afleggen), wat het voor deelnemers en toeschouwers nog leuker maakt.

Het eerste startschot, van de GenDx ¼ Marathon, klinkt om 9.00 uur. Om 10.00 uur is het de beurt aan de lopers op de halve en hele marathon en de Studenten Estafette. Als laatste start om 10.45 uur de KWF Mini Marathon.

Marathon Halve marathon Evenementen 10 kilometer
Logo Golazo
In samenwerking met

Golazo

Golazo is evenementorganisator van verschillende sportevenementen, met een prachtige mix van top- en breedtesport voor jong en oud. Ze zijn bekend van populaire en toonaangevende evenementen als de NN Marathon Rotterdam, 4 Mijl van Groningen, Marathon Eindhoven en de Singelloop Utrecht.