Achter de schermen bij de Loket.nl Warandeloop Tilburg

Woensdag, 22 november 2017
Achter de schermen bij de Loket.nl Warandeloop Tilburg
Komend weekend is de Warandeloop in Tilburg: een driedaags loopevenement dat van vrijdag tot zondag 6000 deelnemers trekt. Als deelnemer aan de cross, wegwedstrijd of een van de fun runs is het simpel: je speldt een startnummer op en je kan lopen. Achter die simpele handeling gaat een hele organisatie schuil.

De Warandeloop is dit jaar verplaatst naar Beekse Bergen, waar ook het EK Cross 2018 gehouden zal worden. Het programma van de Warandeloop begint op vrijdag met Warande by Night. Op zaterdag zijn er onder meer trimlopen over 5 km, 10 km en een halve marathon. Zondag is de dag dat de topatleten het EK-parcours alvast kunnen testen tijdens de Internationale Crossgala's. Ga voor meer info over het programma naar Warandeloop.nl

Vrijwilliger van het eerste uur

In totaal trekt het evenement 12.600 bezoekers en meer dan 6000 deelnemers aan de verschillende afstanden. Frank Verkaart, vrijwilliger van het eerste uur, is bij de Warandeloop verantwoordelijk voor het gehele inschrijftraject: van de online inschrijving tot aan het uitdelen van de startnummers. "Ik loop zelf bij AV Atlilla, waar ik ook trainingen geef. Rond 2000 ben ik als vrijwilliger begonnen bij de Warandeloop: eerst als chauffeur en later bij het inpakken en uitdelen van startnummers."

Inschrijftraject

Het inschrijftraject begint al in de maanden juni juli met het aanmaken van de inschrijfformulieren. "Als alles keer op keer getest is en de laatste details aangepast zijn, kunnen eind eind augustus de pagina’s live gaan en gaat de inschrijving officieel open."

De startnummers worden begin november besteld, legt Verkaart uit. "Omdat er verschillende logo’s van sponsoren per onderdeel op het startnummer moeten komen is dit een erg bewerkelijke klus. Uiteindelijk worden alle bestanden naar de drukker gestuurd om ze te printen. Vervolgens worden daar overal chips op gelijmd."

Laatste loodjes

Die startnummers worden een week voor de Warandeloop aangeleverd bij de organisatie. De inschrijvingen van de laatste twee weken worden dan nog verwerkt. "Ondertussen worden alle startnummers voor de gala’s, businessrun verpakt. Daarna plakken we stickers, sorteren we de nummers en verzamelen we de groepen die de nummers collectief komen afhalen. In de week voor de Warandeloop en in het gehele weekend help ik met het uitgeven van de startnummers."

Alle vrije uurtjes gevuld

Het bemannen van het inschrijfbureau zorgt ervoor dat Verkaart de laatste vier tot vijf weken volledig met de Warandeloop bezig is. "Tussen de bedrijven door beantwoorden we namelijk ook nog vragen van mensen: annuleringen, wisselen van afstanden, problemen met inschrijven. In de maanden oktober en november zijn mijn vrije uurtjes dus wel gevuld! Ik vind het hartstikke leuk om te doen en aan het einde van de rit zijn we weer blij als we een goed resultaat hebben neergezet!"

Ga voor meer info over het programma naar Warandeloop.nl