8e Sportvisserloop Yerseke

Maandag, 2 juli 2018
8e Sportvisserloop Yerseke
Op woensdag 4 juli begint in de provincie Zeeland het jaarlijkse stratenloopcircuit, 5 woensdagen achter elkaar treffen de deelnemers elkaar in de bekende Zeeuwse plaatsen als Zoutelande, Yerseke, Westkapelle, Haamstede en Vlissingen. Na de 29e stratenloop in het inmiddels beroemde Zoutelande is op 11 juli mossel- en oesterdorp Yerseke aan de beurt met de organisatie van de 8e Sportvisserloop. Deze loop van AV’56 uit Goes geldt dit jaar ook als Open Zeeuws Kampioenschap 10 kilometer.

“De naam Sportvisserloop komt gewoon doordat de start en de finish gelegen zijn voor ons Café Brasserie de Sportvisser” aldus organisator Monique Verschuure. Verschuure, zelf een nationaal toploopster met bijvoorbeeld een tweede plaats bij het NK 10 kilometer in Schoorl in de categorie V35 en een tijd van 2.57.03 in de Rotterdam Marathon van dit jaar, is trots op de loop in Yerseke.

“We lopen op woensdagavond 11 juli naast de 10 kilometer ook een 3,3 kilometer, dat is als opstapafstand afgesproken met de andere stratenlopen. Ons parcours is typisch voor Yerseke. We gaan vanaf de start naar de haven langs de vissersboten, dan langs het standbeeld van de Mosselman en vervolgens direct na de enige mosselveiling ter wereld buitendijks een mooi stuk langs de Oosterschelde. Daarna draait het parcours weer door het dorp terug naar start en finish. Die ronde lopen we drie keer. Het is geen supersnel parcours want er zitten wat kleine klimmetjes in en in Zeeland heb je bijna altijd te maken met wind. Dat maakt onze Sportvisserloop eigenlijk alleen nog maar mooier.”

De 10 kilometer is door de Atletiekunie gecertificeerd. Inschrijven kan op de dag zelf tot een half uur voor de start bij Café Brasserie de Sportvisser. Er is omkleed en beperkte douchegelegenheid in de brandweerkazerne. “Vorig jaar hadden we 230 deelnemers, alleen de Boulevardloop in Vlissingen was met de finale van het stratenloopcircuit dit jaar op 1 augustus nog groter. Winnaars waren Erwin Adan van Dynamica en Liselotte van den Berg van AV’36 bij de vrouwen. Dit jaar is de prijsuitreiking om 21.00 uur en daarna is het altijd nog lang gezellig in de Sportvisser” aldus Verschuure.

www.av56.nl

Tekst: Bert Pessink
Foto: Huib Boogert