8 juli: Amsterdamse Pizzarun

Vrijdag, 12 mei 2017
8 juli: Amsterdamse Pizzarun
Pizza en hardlopen? Het is misschien niet de meest voor de hand liggende combi, maar op 8 juli kun je het ervaren tijdens de eerste Pizza Run in het Amsterdamse Bos.

Helemaal nieuw is deze foodrun niet: in New York en San Francisco werden al Pizzaruns georganiseerd, waarbij de deelnemers ook nog eens verkleed gaan als pizza. De Amsterdamse Pizza Run is de eerste in Europa en wordt georganiseerd door Magioni Pizza, dat gezonde pizzabodems maakt van bloemkool of bieten.

Pizza-Walhalla

Het parcours van de Pizzarun is volgens de organisatie een Walhalla voor elke pizzalover. 5 km lang loop je door slingerende tomaten en enorme kazen en je krijgt behalve water ook de nodige pizzapunten toegeworpen. Voor kinderen is er nog een Kidsrun van 3 km.

Foodfestival

Na de finish is er nog meer pizza, want rond de Pizzarun wordt ook een heel Pizzafestival georganiseerd met allerlei foodtrucks. De beste pizzabakkers staan daar om voor jou de gekst pizza's te bakken. Wat dacht je van een sushipizza of een gyrospizza? Als je alleen voor de pizza's komt en je hardloopschoenen liever thuis laat kan dat trouwens ook.

Meer informatie en inschrijven: www.amsterdampizzarun.nl

Foto: NYC Pizzarun