6x marathons in het buitenland

Woensdag, 17 april 2019
6x marathons in het buitenland
Heb je onlangs deelgenomen aan één van de Nederlandse marathons, zoals de NN Rotterdam Marathon of de Enschede Marathon? Nu de spierpijn weggetrokken is, is het tijd om nieuwe marathon plannen te maken. Ga dan voor één van de Big Six Marathons. Deze zes marathons zijn uitgeroepen tot de 6 Major Marathons van de wereld. Stuk voor stuk uniek in hun soort. Met als hoogtepunt het parcours dat je langs alle unieke bezienswaardigheden van deze wereldsteden voert. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Berlijn marathon (laatste zondag van september)

De marathon van Berlijn is een van de grootste evenementen in Berlijn gedurende het jaar. Bijna 40.000 hardlopers rennen 42,195 kilometer dwars door Berlijn. De route is fantastisch en doet veel bijzondere bezienswaardigheden in Berlijn aan. Zo loopt de route onder meer langs Reichstag, Fernsehturm, Gedächtniskirche, Siegessäule en de Berliner Dom. Met de start vlakbij de Brandenburger Tor. Vanwege de brede wegen en vlakke stad, is de Berlijnse marathon de snelste marathon ter wereld.

Chicago marathon (half oktober)

Tijdens de marathon van Chicago heb je vrijwel altijd zicht op de geweldige skyline. De Chicago Marathon begint en eindigt in Grant Park. Tijdens de wedstrijd worden maar liefst 29 verschillende wijken aangedaan en de hardlopers passeren bezienswaardigheden als de Willis Tower, Millennium Park, Chinatown en Soldier Field, het stadion van de Chicago Bears. Het parcours staat bekend om haar geringe hoogteverschil. In combinatie met de aangename temperatuur in oktober zorgt dat voor een goede uitgangspositie voor uitstekende tijden.

New York marathon (eerste zondag van november)

De New York marathon: een marathon met meer dan 50.000 lopers en 1 miljoen dolenthousiaste toeschouwers langs het parcours. Met de start aan de voet van de indrukwekkende Verrazano-Narrows Bridge en een parcours dat je door alle vijf de wijken van New York voert, beginnend in Staten Island en eindigend in Manhattan. Onderweg kom je vier pittige bruggen tegen en loop je 42,195 km dwars door deze fantastische wereldstad! In de city that never sleeps is deze marathon absoluut onvergetelijk, van de eerste tot de allerlaatste meter.

Tokyo marathon (eind februari)

Deelnemen aan een perfect georganiseerde marathon? Overweeg dan om, samen met 36.000 andere hardlopers, af te reizen naar Tokyo eind februari. De start van de marathon is in de wijk Shinjuku, bekend door het gigantische Tokyo Metropolitan Government Building. Tijdens het eerste deel van de marathon voert het parcours onder andere langs het Tokyo Imperial Palace en de 333 meter hoge Tokyo Tower. Het tweede deel loopt langs de Kaminarimom Gate en door het moderne en luxe ‘fashion district' Ginza. Een bijzondere combinatie van authentiek en modern Tokyo! Na ruim 42 kilometer ligt de finish voor het Tokyo Station, op een steenworp afstand van het keizerlijk paleis. Een legendarische plek voor finishers van deze marathon. De aangename temperatuur van gemiddeld 7 graden en het vrijwel vlakke parcours maakt de Tokyo marathon tot een snel parcours.

Boston marathon (medio april)

De Boston Marathon spreekt bij iedere marathonloper tot de verbeelding. Mede doordat het de oudste marathon ter wereld is – de eerste editie was in 1897 – zijn talloze tradities ontstaan die deze World Marathon Major een hele bijzondere maken. De derde maandag in April, op Patriot’s Day trotseren lopers vanuit de hele wereld het heuvelachtige traject. De beruchte Heart Break Hill is één van de laatste onderdelen van het parcours. Lopers moeten na tientallen kilometers deze slopende heuvel op om vervolgens te kunnen afdalen naar de finish. Op de dag van de marathon, wordt er altijd een thuiswedstrijd gespeeld door het honkbalteam van Boston, de Boston Red Sox. Toeschouwers van de wedstrijd, komen na afloop van de wedstrijd naar het parcours om de lopers in hun laatste kilometers aan te moedigen.

Londen marathon (medio-eind april)

De Londen marathon brengt je over de Tower Bridge, langs de Thames, London Eye en Big Ben tot aan de finish voor Buckingham Palace. Deze marathon vergeet je nooit meer! Na de start in Greenwich loopt de route via typisch Britse wijken als Woolwich, Bermondsey, Millwall en Shadwell voordat het hart van Londen bereikt wordt. Langzamerhand staat er meer en meer publiek dat je hartstochtelijk aanmoedigt. Als je de Tower Bridge over bent, loop je een orkaan van geluid in. Een echt kippenvel moment!

Marathon