5x unieke trail runs

Vrijdag, 14 september 2018
5x unieke trail runs
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer vijf leuke trail runs uitgekozen. Trail running, avontuurlijk rennen in de natuur, kennen we al wat langer. Maar ook de urban trail is nu in opkomst: hardlopen door en langs bijzondere gebouwen in de stad. Niet de tijd is het belangrijkst, het gaat om het op een sportieve en leuke manier (opnieuw) ontdekken van een stad.

Urban Trail Den Bosch

Heb jij altijd al dwars door het historische centrum van ’s-Hertogenbosch willen hardlopen? Dat kan op zaterdag 22 september! Aan de westkant van het Centraal Station vindt je het Residentieplein. Hier vindt zowel de start als de finish plaats van deze Urban Trail run. Voor 2018 loopt het parcours langs de volgende locaties dwars door de binnenstad van Den Bosch: het Stadhuis, het hoofdkantoor van Essent, Noord-Brabants Museum, Paleiskwartier, werkvloer van Cor Unum, World Skate Center, Tramkade etc. Zeker de moeite waard!

Devil’s Trail

Op zondag 7 oktober wordt op de Utrechtse Heuvelrug de Devil’s trail georganiseerd. De Devil’s trail is een serie van uitdagende tochten door een aantal van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De Devil’s Trail Utrechtse Heuvelrug is een uitdagende tocht door het prachtige gebied van de Utrechtse heuvelrug. Het vertrekpunt is bij recreatieterrein het Doornse Gat, met gelijk een pittige zandhelling. De routes lopen door de prachtige bossen en over de Utrechtse heuvels.

Haarlem Urban Trail

Op zondag 11 november wordt de Urban Trail van Haarlem gehouden, een loop van 5 of 10 kilometer door de binnenstad. Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. Dat is in Haarlem niet anders, met 5 km en 10 km ongeëvenaard urban loopplezier dat je verrast met het avontuurlijke, stedelijke parcours door Haarlem. Gebouwen die op de route liggen zijn onder andere de Pathe Haarlem, Poppodium Patronaat, de bibliotheek en het Jan en Piet museum.

Urban Trail Arnhem

Deelnemers krijgen in 2018 de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km. Op dit moment is de organisatie hard bezig om een gaaf parcours samen te stellen. Vele klassieke muziekhelden stonden al op de antieke planken van het prachtige Musis in Arnhem. Zondag 25 november is het jouw beurt. Waan je een ster van wereldformaat tijdens jouw ronde over het podium van deze unieke concertzaal. Ook Het Sportlokaal ligt op het parcours. Spaar energie voor deze locatie, want hier staat je nog een kleine crossfit workout met burpees, squats en sit ups te wachten. En ook ’t Taphuys mag niet ontbreken op deze route.

De Koning van Spanje Trail

Hij heeft misschien wel de mooiste naam van een sportevenement in Nederland, de Salomon Koning van Spanje Trail in Gulpen. Deze klassieker in het Limburgse Heuvelland kent in 2019 haar 9e editie. Vrijdag, zaterdag en zondag kunnen de liefhebbers van de trail kiezen uit verschillende routes door Zuid-Limburg en een stukje België. De kortste route is 12 kilometer, de langste en tevens hoofdafstand is 43 kilometer. Zijn naam dankt de Koning van Spanje Trail aan de start en finishplaats, de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de koning van Spanje tijdens de veldtochten door de Nederlanden gedurende de 80-jarige oorlog werd bezet.

Enthousiast geworden over Trail runs? Kijk op de hardloopkalender voor een Trail run bij jou in de buurt!