5x lopen op het strand

Zondag, 7 oktober 2018
5x lopen op het strand
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer 5 lopen over het strand uitgekozen. Heerlijk uitwaaien op het strand of ploeteren door het mulle zand. Deze 5 hardloopevenementen geven je na afloop gegarandeerd een voldaan gevoel.

Strand- en duinloop Castricum

De lopen van 2,3 km (jeugd) en 4 km voeren over verharde en onverharde paden door het bos en het duin. De lange afstanden van 10,5 km en 15 km gaan ook over het strand. De strand- en duinloop vinden dit jaar plaats op zondag 28 oktober en 2 december. Volgend jaar zijn er ook twee edities, namelijk op 6 januari en 3 februari.

DEM Denneman Strand-Cross

Een nieuwe naam, een nieuw parcours, een nieuwe datum. Op zondag 18 november 2018 vindt de DEM Denneman Strand-Cross plaats in Wijk aan Zee. Deze cross is onderdeel van het RunX Crosscircuit. De jongste kinderen kunnen zich uitleven over een parcours van 1,1 km. de oudere kinderen kunnen los gaan over een afstand van 2,2 km. Daarnaast is er een sprintcross van 3,3 km en een wedstrijdcross voor de dames en heren over respectievelijk 6,6 en 9,9 km.

NN Egmond Halve Marathon

Als hardloper moet je één keer in je leven aan dit heroïsche evenement hebben deelgenomen. Een halve marathon zwoegen en ploegen, over asfalt en duinen. Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en langs de Van Speijk Vuurtoren. Goede kans dat wind, regen en kou je het er niet gemakkelijker op gaan maken. Niet voor watjes dus...! Als een halve marathon iets te veel van het goede is, kan je ook de kwart marathon lopen. De komende editie vindt plaats op zondag 13 januari 2019.

Nederstrandloop

De Nederstrandloop is werkelijk een fantastische (wedstrijd-)loop door de duinen én over het Noordzeestrand. De kenmerken bij uitstek van de AV-NSL! De route is afhankelijk van de windrichting. Immers op het strand lopen we graag met de wind in de rug. De finish is bij Strandplaats Nederzandt. Dit evenement vindt plaats op zondag 24 februari 2019.

HappyRunning Strand en Duinloop

Op zondag 11 november gaat de HappyRunning strand en duinloop weer van start. Een prachtige route over het strand en door het duin van IJmuiden. De afstanden waar je je voor kunt inschrijven zijn 5 of 10 kilometer. Doe je mee? Je kunt je op de dag zelf inschrijven bij Paviljoen Noordzee, waar ook de start is. Voorinschrijving is mogelijk via de website van HappyRunning.

Trailrun