5x lopen in oktober

Bert
Bert Pessink Dinsdag, 26 september 2023
5x lopen in oktober

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen in oktober.

7 oktober, 8e Molenloop Alblasserdam

Heerlijk hardlopen door een oer-Hollands landschap met de beroemde molens aan de Kinderdijk en de polders van de Alblasserwaard als decor. Er is een 5 en 10 Engelse Mijl en een Kidsrun in de wereld van water, wind en wilskracht. Start en finish zijn op de vernieuwde atletiekbaan van AV Alblasserdam.

www.aaa-atletiek.nl

15 oktober, Herfstloop Twente, Enschede

De Herfstloop Twente is een van de oudste nog bestaande lopen van (Oost) Nederland en wordt sinds 1976 georganiseerd door AC TION uit Enschede. Het is een recreatieve loop met een prachtig parcours langs de natuurgebieden van Het Rutbeek. Er is keuze uit een Halve Marathon, 10 of 5 Engelse Mijl en een kidsrun.

www.herfstloop-twente.nl

15 oktober, Molenhoeks Makkie, Molenhoek

Molenhoeks Makkie is een lekkere bosloop van 5, 10 of 15 kilometer over een schitterend heuvelachtig parcours met start en finish in het dorp Molenhoek. Het evenement staat bekend om de mooie natuur, de pittige heuvels, de (akoestische) muziek onderweg en de gezelligheid in het start/finish gebied.

www.molenhoeksmakkie.nl

22 oktober, KLM Urban Trail Almere, Almere

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Stoppen onderweg voor het maken van een foto mag natuurlijk want er is genoeg te zien. Je kunt kiezen tussen een route van 5-6 kilometer of een route van 10-12 kilometer. Dit keer kun je Almere ontdekken.

www.urbantrailseries.nl

28 oktober, Bear Trail, Voeren

Een trail door de heerlijke Limburgse Voerstreek met haar steile heuvels, kleurrijke valleien, holle wegen en bossen in de achtertuin van de parcoursontwerper. Gegarandeerd dat daardoor de mooiste paadjes in de omgeving in het parcours zitten. Voor geoefende trailers is er de keuze uit 16, 25, 39, 58, 83 of zelfs 100 kilometer.

www.bearsports.nl

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.