5x lopen in maart

Bert Pessink Zondag, 1 maart 2020
5x lopen in maart
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor maart.

7 maart, 3bergenloop, Doorn (Utrecht)

De 3bergenloop loopt over de mooiste stukjes van de Utrechtse Heuvelrug door bos- en natuurgebieden van het Utrechts Landschap. Start en finish zijn op RCN-vakantiepark Het Grote Bos. De routes gaan vrijwel geheel over fietspaden en onverharde (bos)paden. Keuze uit een kidsrun, een 6 km, 12,5 km en de halve marathon.

www.3bergenloop.nl

14 maart, Kralingse Bos parkrun, Rotterdam (Zuid-Holland)

Parkrun staat voor wekelijks gratis 5 kilometer hardlopen, joggen of wandelen. Met tijdwaarneming. Iedere zaterdagochtend om 09.00 uur in het Kralingse Bos met start aan de Plaszoom. Bij parkrun is iedereen welkom, kom gewoon langs en doe mee, ongeacht je niveau.

www.parkrun.co.nl

15 maart, Zwinstedenloop, Sluis (Zeeland)

In het uiterste zuidwesten van Nederland. Rond en in Sluis en dus een uniek stukje Vlaanderen kun je meedoen aan een kidsrun, 5 km en 10 km terwijl bij de halve marathon ook nog even België wordt aangedaan.

www.zwinstedenloop.nl

21 en 22 maart, Alfa Laval Stevensloop, Nijmegen (Gelderland)

Op zondag 22 maart vindt de 6e Stevensloop plaats. Met dezelfde afstanden als de afgelopen jaren, maar met een nieuw parcours: 5 kilometer, 10 kilometer en de halve marathon. De halve marathon geldt in 2020 als NK halve marathon. De finish is op een van de mooiste pleinen van Nederland. Op zaterdag 21 maart is de 7 kilometer lange Stevens Stadscross. Die brengt je op plekken in Nijmegen waar je nog nooit bent geweest.

www.alfalavalstevensloop.nl

29 maart, Weir Venloop, Venlo (Limburg)

Sfeer en beleving, daar gaat het om in Venlo. De Venloop is een hardloopevenement dat jaarlijks in maart wordt georganiseerd. Het parcours loopt door de straten van groot Venlo. De laatste meters lopen over de sfeervolle Parade met de finish voor het Limburgs Museum. Joeks kapellen, zangkoren en drumbands tref je onderweg op één van de vele sfeerpunten. Afstanden: halve marathon, 10 km, 5 km, G-loop en diverse jeugdlopen.

www.venloop.nl

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.