5x lopen in januari

Bert
Bert Pessink Donderdag, 22 december 2022
5x lopen in januari
© Jan Timmer

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor januari.

8 januari, 14e Brink tot Brinkloop, Deventer

De Brink tot Brinkloop gaat over een geijkt parcours van 10 kilometer tussen de Brink in Deventer en de Brink in Bathmen. Er is busvervoer voor lopers vanaf de finish. Het is de winterloop van Overijssel en symboliseert de verbinding tussen Koekstad Deventer en Bathmen.

www.brinktotbrinkloop.nl

15 januari, NSL Stayokay Duinentrail 2023, Noordwijk

Een trailrun van 10 of 21 kilometer in de duinen en over het strand tussen Noordwijk en de Langevelderslag, met een parcours door het unieke en pure natuurgebied van Hollands Duin. Volgens de website is het parcours: ‘weer uniek en puur natuur. Mooier ga je het niet krijgen met zandheuvels, ruig bos en diepe duinen!’

www.av-nsl.nl

15 januari, Energie Barendrecht 1e van 6 marathon trainingslopen

Jaarlijks organiseert C.A.V. Energie in januari, februari en maart 6 trainingslopen ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon. Wil je in april bij de Marathon Rotterdam dus goed getraind voor de dag komen, doe dan mee met de groepstrainingslopen waarbij er in 6 keer steeds verder gelopen wordt. Samen train je beter dan alleen.

www.cavenergie.nl

22 januari, Winterbosloop Beek, Montferland

Deze bosloop is een hardloopwedstrijd door de bossen van Beek in het schitterende Montferland. De ondergrond is niet verhard en het parcours gaat over heuvelachtig terrein. Naast 22 januari is deze ook op 29 januari en 5 februari. Afstanden 1, 2, 5 en 10 kilometer. De start is bij de bekende uitspanning ’t Peeske.

www.sob-beek.nl

29 januari, Uithoorns Mooiste de loop, Uithoorn

De 39e editie van Uithoorns Mooiste de Loop leidt de vele lopers langs de rustieke delen van Uithoorn, De Kwakel en op de langste afstand langs de mooie Amstel. Uithoorns Mooiste de Loop zal daardoor weer veel lopers trekken. Er is een Specials G-Run, een 1 kilometer gezinsloop en langere afstanden over 5, 10 en 10 Engelse Mijlen (16.1 km)

www.uithoornsmooiste.nl

Evenementen Wegevenement Wedstrijd
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.