5x lopen in een provinciehoofdstad

Bert Pessink Woensdag, 6 maart 2019
5x lopen in een provinciehoofdstad
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer 5 fraaie evenementen uitgezocht die in de loop van dit jaar worden georganiseerd in een provinciehoofdstad. Wie doet er mee?

26 mei 2019, BrandLoyalty Vestingloop, ’s-Hertogenbosch

Op 26 mei 2019 vindt de veertiende editie van de Vestingloop plaats. De Vestingloop dankt haar naam aan de vestingstad waar de loop plaatsvindt. ’s-Hertogenbosch, de hoofdstad van Brabant, is één van de weinige steden in Nederland waar de vestingwerken op innovatieve wijze bewaard zijn gebleven en in het licht van deze tijd zijn gerestaureerd. De Vestingloop is als recreatieve loop voor een brede doelgroep een begrip in Nederland geworden. Er is keuze uit 5, 10 of 15 kilometer

www.brandloyaltyvestingloop.nl

7 juni 2019, ZLM Don Loop, Middelburg

Stadsloop op vrijdagavond door het schitterende centrum van historisch Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland. Met om 19.00 uur een jeugdloop en om 20.00 uur een spectaculaire 7,5 kilometerloop voor zowel individuele lopers als voor teams. De teams bestaan uit 4 dames of heren. Maximaal kunnen er 750 deelnemers meedoen.

www.dynamica-sport.nl

16 juni 2019, Univé Maastrichts Mooiste

Maastrichts Mooiste is hét hardloopevenement in Maastricht (Limburg). Het evenement is sterk gegroeid de afgelopen jaren en krijgt steeds meer deelnemers uit alle windstreken. Het evenement is toegankelijk voor alle leeftijden; niet alleen volwassenen kunnen deelnemen, er is ook een echte kinderloop!

www.maastrichtsmooiste.nl

22 juni 2019 TT Run, Assen

Hardlopen op het TT Circuit van Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe. Loop mee op het "heilige asfalt”, kies je aantal ronden en bepaal je eigen afstand. Run Your Own Race! Volledig in TT MotoGP sfeer en beleving een week voor de officiele TT Assen. Zowel voor wedstrijd als recreant en bedrijventeams.

www.tt-run.nl

15 september 2019 Rabo Bridge to Bridgeloop, Arnhem

De Rabo Bridge to Bridge is hét hardloopevenement van Arnhem (Gelderland). Ieder jaar klinkt op de tweede zondag van september het startschot. Iedereen is welkom: van jong tot oud en van beginner tot topper. Het parcours is uniek, De deelnemers lopen niet alleen door de binnenstad, maar ook door het prachtige natuurgebied Meinerswijk.

www.bridgetotbridge.nl

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.