5x lopen in een andere omgeving

Zaterdag, 5 mei 2018
5x lopen in een andere omgeving
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer vijf keer een andere loop omgeving uitgekozen. Als je aan het rennen bent zit je misschien helemaal in je eigen zone. Maar tijdens het hardlopen is het ook leuk om wat verschillende gebieden te ontdekken. Wissel deze gebieden af en je raakt nooit verveeld!

In het Bos

Iedere eerste zondag van de maand organiseert atletiekvereniging U-Track de Panboscross. Zodra het startschot gaat, kunnen de lopers zo veel rondes lopen als zij willen. De rondes van exact 3 km vormen een ideale voorbereiding voor een wedstrijd, prestatieloop, Mudrun, of gewoon een lekkere training. Het parcours gaat volledig over de bospaden van Zeist. Een heerlijke omgeving om de zondagochtend hardlopend te beginnen.

Over het Strand

Lekker uitwaaien op één van de vele stranden dat ons land rijk is? Dat kan tijdens de Strandloop Huisduinen op woensdag 6 juni. Woon je in de buurt van Den Helder? Doe dan mee aan het zomer-strand circuit. S.V. Noordkop organiseert het circuit verspreid over drie dagen in de maanden juni en juli, bestaande uit een strandloop (6 km), een wegloop (7 km) en een crossloop (8 km). En na afloop kun je lekker even bijkomen bij strandpaviljoen 'Factor 30'.

In de Stad

Hardlopen is natuurlijk heel erg leuk, maar wat is nou leuker dan lopen door je eigen stad? Rennend langs alle gezellige straatjes en familie en vrienden die je aanmoedigen langs de kant van het parcours. Komende maand kan dat bijvoorbeeld in Den Bosch tijdens de Vestingloop. 27 mei is het namelijk weer tijd voor de dertiende editie van de Vestingloop. En hoe tof is het om te mogen finishen in een aanmoedigingswave midden op de Parade!

Op de Atletiekbaan

Iedere tweede woensdagavond van de maand kun je je snelheid of conditie testen bij de AVA Baanloop op de atletiekbaan in Aalsmeer. De hoofdafstand is de 5km, maar je kunt ook een 1km of een 3km lopen. De ideale wedstrijd om snelheid op te doen of om te testen of het lopen op een atletiekbaan voor jou weggelegd is. Leuke bijkomstigheid: Voor iedere deelnemer is er na afloop een mooi plantje.

In een Natuurgebied

Loop over het prachtige parcours door de duinen van Nationaal Park Duin-en Kruidberg. Landgoed Duin & Kruidberg organiseert samen met Natuurmonumenten en AV Suomi op 1 juli de Duin & Kruidberg run. Een groot gedeelte van het inschrijfgeld zal gedoneerd worden aan het Duinenfonds. Het Duinenfonds houdt zich bezig met de rust en schoonheid van de duinen in Zuid-Kennemerland. Genieten van de omgeving en bovendien een steentje bijdragen aan het prachtige natuurgebied. Wij denken de ideale combinatie.