5x lopen door een attractiepark

Woensdag, 13 juni 2018
5x lopen door een attractiepark
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer 5 lopen over het terrein van een attractiepark uitgekozen. De ultieme manier om een dagje uit te combineren met een sportieve prestatie. Verken tijdens deze lopen het park en maak na afloop gebruik van je entreebewijs.

Rollercoaster Run

Sportieve achtbaanfans kunnen meedoen aan een bijzonder evenement in Walibi Holland. In het pretpark wordt op zaterdagavond 30 juni de eerste Rollercoaster Run gehouden. Maximaal vijfhonderd deelnemers rennen vijf kilometer door Walibi, inclusief een ritje in de achtbanen Lost Gravity en Goliath.

Tilburgse kermisrun

Op de grootste kermis van de Benelux vindt komende zomer een hardloopwedstrijd plaats. Sportievelingen krijgen tijdens de Tilburgse kermis de kans om langs én over verschillende attracties te lopen. Het evenement vindt plaats op zondagochtend 29 juli. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van vijf of tien kilometer.

runDisney

Wat als je de magie van Disney kon combineren met een sportieve prestatie? Doe mee aan het magische hardloopevenement runDisney (Magic Run Weekend) in Disneyland Parijs met wedstrijden voor alle leeftijden door het hele resort. De afstanden variëren van 5km en 10km voor beginners tot de halve marathon voor gevorderden en daarnaast speciale kids runs voor de kleine sportievelingen. In 2018 keert runDisney voor de derde keer terug in het weekend van 20 t/m 23 september.

Safari Run

De Safari Run is sinds vorig jaar een nieuw onderdeel van de Warandeloop en was meteen een groot succes! Ren bij zonsopkomst ongeveer 5 kilometer langs de dierenverblijven van safaripark Beekse Bergen. Op zondagochtend lopen deelnemers door het safari park langs de dierenverblijven en de schitterende natuur. Hierna staat er bij de finish voor iedereen een ontbijtje klaar. Maak je niet druk om je eindtijd, de safarirun is puur voor de fun! Er zal dus geen tijdregistratie zijn. Geniet na afloop met je loopmaatjes van een heerlijk ontbijt! De Safari Run is dit jaar op 25 november en de inschrijving is al geopend.

Rondje Nederland: Openluchtmuseum

Hardlopen is een goede manier om fit te blijven en het is extra leuk als je ook in een mooie omgeving rent. Dan heb je iets om naar te kijken en wordt je sportmomentje nóg leuker. Gesproken over een mooie omgeving: wat dacht je van een rondje hardlopen in het Openluchtmuseum? Kinderen kunnen de 1km of 2,5km rennen en voor volwassenen is er de 5km of 10km dwars door het Openluchtmuseum. Lijkt dit je wel wat? Dan moet je wel nog even wachten want de afgelopen editie vond op 18 maart plaats.