5x lopen bij onze zuiderburen

Vrijdag, 6 juli 2018
5x lopen bij onze zuiderburen
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer vijf leuke lopen bij onze zuiderburen uitgekozen. Even zin in een hardloopwedstrijd in een andere omgeving? Reis dan af naar onze gezellige zuiderburen!

2 september: Ballonloop

Dit jaar belooft het weer een echt loopfeest te worden in Sint-Niklaas met veel muziek en een prachtig parcours langs de mooiste plaatsjes van de binnenstad. Wat helemaal mooi is, is dat je na de verdiende inspanning getrakteerd wordt op een glaasje cava, biertje of frisdrank (voor deelnemers 5 km en 10 km) in het stadspark. Schrijf alvast de buurvrouw, de bompa, uw collega en boezemvriend in maar vergeet vooral jezelf niet. Tot 2 september….keep on running.

8 oktober: Dwars door Hasselt

De stad 'Hasselt heeft het', maar we mogen gerust zeggen dat ook HBVL Dwars door Hasselt 'het heeft'! Dwars door Hasselt heeft een trouwe groep aan deelnemers, fanatieke supporters, een uniek parcours, fantastische animatie aan de finish/onderweg én met zijn 35 jaren een mooie traditie. De hoofdstad van Limburg transformeert een hele zondag lang in de loophoofdstad van België.

30 december: Eindejaarscorrida

Wie tussen al het feestgedruis zin heeft om aan een wedstrijd deel te nemen, moet op 30 december in Leuven zijn. De sfeer is er top en je hebt de keuze uit 4km, 8km of 12km. Dit jaar hebt u opnieuw de keuze uit drie omlopen: 4, 8, en 12 km. Alle parcours lopen door het historische centrum van de Leuvens binnenstad en het stadspark, met start en aankomst op het Mgr. Ladeuzeplein. Daarnaast is er de DCLA-kilometer, waar atleten in de dop de kans krijgen al eens te proeven van een echte loopwedstrijd.

12 januari 2019: Starlightrun

De Star Light Run heeft haar naam niet gestolen. Het unieke stervormige parcours door het Beeltjens Bos staat garant voor 10 kilometer puur plezier! De start en finish bevinden zich op het Sporta-centrum, maar wat er op het parcours gebeurt… Dat is magisch! Het stervormige parcours zorgt ervoor dat je je geen moment zal vervelen. De talloze lichteffecten geven je ogen méér dan de kost. Bovendienworden je je oren ook niet vergeten, want aan het bos wacht een DJ je op met een opzwepende muziekset. Dansen is dan ook volledig toegestaan.

19 mei 2019: 20k Brussel

Het parcours van de 20km door Brussel gaat langs de mooiste monumenten van de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Sinds de eerste editie van de "20km door Brussel" in 1980 is er veel gebeurd en veranderd. Het aantal deelnemers is gegroeid van 4000 tot meer dan 35.000. Het parcours zelf is ook niet hetzelfde gebleven. Ontdek de geschiedenis van deze sportieve succes story. Helaas moet je nog wel even geduld hebben aangezien het evenement net is geweest en pas weer in mei plaats gaat vinden.