5x klimmen, klauteren en springen

Woensdag, 4 april 2018
5x klimmen, klauteren en springen
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer vijf Obstacle Runs uitgekozen. Wat een Obstacle Run zo leuk maakt? Je kan je onderweg helemaal uitleven door te klimmen, klauteren en springen over alle hindernissen!

Metakids Obstacle Race: 15 april

Ga de vetste uitdaging van 2018 aan in Noordwijk (15 april) of Amsterdam (18 november). Kies de 2 KM Mini Race (Family), leg de lat iets hoger met de 6 KM Mega Race of ga helemaal tot het gaatje tijdens de 12 KM Extreme Race. Samen obstakels overwinnen maakt metabole ziekten behandelbaar! Met obstakels als ups-and-downs en slide for life race je mee tegen een ziekte die kinderlevens verwoest. Niet in de gelegenheid om mee te doen? Sponsor dan een van de deelnemers aan de Metakids Obstacle Race.

Mud Masters: 21 & 22 april

Meedoen aan Mud Masters is er eentje voor op de bucketlist! Een dag vol modder, hindernissen en lol met je vrienden waar je járen later nog met een glimlach op terugkijkt en over opschept op verjaardagen! Laat niks aan het toeval over en schrijf jou en je vrienden in dezelfde startserie in. Want Mud Masters is Teamwork met een hoofdletter T! De eerste editie van de Mud Masters 2018 vindt plaats in Haarlemmermeer (21 & 22 april). Later dit jaar kan je ook nog terecht in Weeze (5, 6 & 12 mei) of in Biddinghuizen (22 & 23 september).

Strong Man Run: 10 & 13 mei

Start samen met een heleboel runners aan een uniek parcours door de bossen, het water en door de prachtige natuur van het Lage en Hoge Bergse Bos. 21 loodzware, maar geweldig mooie kilometers met meer dan 40 uitdagende en uniek obstakels. Enthousiaste toeschouwers langs de route, die je aanmoedigen en warm onthalen bij de finish. Is de StrongManRun 21KM net wat te heftig voor jou, maar houd je wel van een fikse uitdaging? Dan is de 12KM of de 7KM jouw run! Ga jij de Mud challenge aan in Rotterdam op 11 & 13 mei? Of bewaar je deze run voor 2 september in Hellendoorn?

Strong Sister Run: 12 mei

Echte Sisters deinzen niet terug voor een pittige sportieve uitdaging. Gezellig wordt het, want je loopt, kruipt en klautert met duizenden andere stoere Sisters naar de finish. Met een heleboel StrongSisters je uitleven op een 7 km lang parcours vol modder en obstakels? Een vriendinnenuitje of zussendag die nét ff anders is, vol uitdaging en fun? Je wordt verwend met verkwikkende modderbaden en meer gekkigheid. Natuurlijk blijf je lachen en help je elkaar. Haal je die eindstreep, dan word je beloond met de StrongSisterRun medaille. Die mag je met opgeheven hoofd dragen! Doe mee aan deze run van 7 kilometer.

Haagse Beemden Obstacle Trail Run: 27 mei

De Haagse Beemden Obstacle Trail Run is een uniek hardloopfeest in Breda en omgeving. Eén om niet te missen! Het speciale aan dit onderdeel van de HBL is dat er voornamelijk over onverhard terrein wordt gerend. Je rent grotendeels door natuurgebieden ten noorden van de wijk Haagse Beemden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, maar nu speciaal worden opengesteld. Op het parcours zullen er enkele obstakels ‘in de weg’ liggen in de vorm van slootjes en hekken, maar ook extra attributen. Benieuwd geworden? Schrijf je snel in via de website van de organisatie.

Bron: organisatie evenement