5x lopen in juli

Bert
Bert Pessink Woensdag, 28 juni 2023
5x lopen in juli

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer hebben wij zelfs zes leuke loopevenementen voor juli 2023

2 juli, Wierholt Bosloop, Wieringerwerf

Een gezellige bosloop door het Wierholt bos. De berg die in het parcours zit maakt het loopevenement verrassend en zwaar. De afstand die gelopen kan worden is een combinatie van rondes van 1 Engelse Mijl, 3 kilometer en 4 kilometer. Je kan bij deze trimloop dus naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.

www.avwieringermeer.nl

8 juli, Gemert City Run, Gemert

Na vijf edities is de Gemert City Run niet meer weg te denken uit de hardloopkalender. Alle keren stonden er meer dan 1000 deelnemers aan de start van de kidsrun, de 5, 10 of 15 kilometer. Het parcours loopt door het historische centrum van Gemert met op de achtergrond de St. Janskerk en het kasteel van Gemert Waar ze in Gemert deze editie opnieuw naar streven is een gezellig loopfeest met veel muziek!

www.gemertcityrun.nl

15 juli, Veluwezoom Trail Festival, Dieren

De Veluwezoomtrail is een meerdaags Trailrun Festival op de Veluwe voor beginners en ervaren lopers en niet te vergeten, de kids. Er is voor eenieder een afstand om van het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land te kunnen genieten, de Veluwezoom en de Posbank. Je vindt er alles: heuvels, single tracks, heide, bos en vergezichten. Mooie reden om mee te doen!

www.cairnadventures.nl/trail/veluwezoom-trail

22 juli, Karpendonkse Plas parkrun, Eindhoven

Gratis 5 kilometer loop met tijdwaarneming, maar zonder tijdslimiet. Je mag wandelen, joggen of hardlopen. Iedereen is welkom, elke zaterdagochtend is de start om 9 uur. Samen met andere lopers lekker sportief bezig zijn in één van de mooiste parken van Eindhoven, dat klinkt toch goed!

www.parkrun.co.nl/karpendonkseplas

29 juli, Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum, Ulrum

De start van deze noordelijke klassieker vindt plaats op het haventerrein van Lauwersoog, waar de deelnemers eerst per bus worden vervoerd. Via een schitterende route door het Lauwersmeer lopen ze daarna door het pittoreske vissersplaatsje Zoutkamp. De laatste 6 kilometer gaan de deelnemers via Niekerk naar Ulrum waar de geweldig sfeervolle finish is.

www.halvemarathon.nl

2 juli, KLM Urban Trail Series, Den Haag

Op zondag 2 juli ren je bij de KLM Urban Trail Den Haag door 16 bijzondere locaties in de Hofstad. Deelnemers kunnen zich opmaken voor een sportieve run waarbij cultuur en geschiedenis samenkomen. Het vernieuwde parcours is nu bekend en brengt de lopers langs onder andere Beeld & Geluid, de Foodhallen en Amare.

https://www.denhaagurbantrail....

Wedstrijd
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.