5x finishen op een atletiekbaan

Bert Pessink Maandag, 4 februari 2019
5x finishen op een atletiekbaan
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer 5 evenementen uitgezocht die dit jaar, soms al voor de 43e keer, worden georganiseerd door een atletiekvereniging. Deze hardloopevenementen hebben bovendien een atletiekbaan als start/finishplaats. Wie doet er mee?

3 maart 2019, Twiskemolenloop, Landsmeer

De Twiskemolenloop van AC Waterland in Landsmeer is een recreatieve loop. Alleen de winnaar en winnares van een afstand krijgen een prachtige bos bloemen en de jeugd tot 14 jaar een fraaie medaille. De routes gaan alle over fietspaden door het prachtige recreatiegebied Het Twiske; De 5 km, 10 km, 16,1 km en de 21,1 km zijn officieel door de Atletiekunie gecertificeerd; kloppend hart is de atletiekbaan van AC Waterland.

www.acwaterland.nl

10 maart 2019, AtillaRun, Tilburg

Op zondag 10 maart 2019 organiseert AV Attila in Tilburg voor de 4e keer de AttilaRun. Een wegwedstrijd met de afstanden 10, 20 en 30 km. De 20 en 30 km afstanden zijn perfect als voorbereiding op de voorjaarsmarathons. De AttilaRun is een sfeervolle loop voor jong en oud. Om samen met je vrienden aan mee te doen, lekker met de lente in je bol. Om je recordtijd te verbeteren of puur voor de fun. De afstanden gaan over een rondlopend parcours van 10 km door het buitengebied van Tilburg en Goirle. Start en finish zijn op de atletiekbaan van AV Atilla in Tilburg.

www.atillarun.nl

9 juni 2019, 36e Nationale Lenteloop, Papendrecht

Start en finish van deze gezellige klassieker zijn op de atletiekbaan van AV Passaat. Het parcours van de 10 km loopt door het centrum van Papendrecht. Daarnaast zijn er ook jeugdlopen en een prestatieloop van 5 km. De Lenteloop is onderdeel van het Grote Rivieren Loopcircuit.

www.nationale-lenteloop.nl

25 augustus 2019, Bommen Berendloop, Groningen

Dit jaar vindt de 17e editie plaats van de Bommen Berendloop, een hardloopevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd rondom 'Gronings Ontzet'. Het parcours kent overwegend groene routes en voert door de drie gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. ATC’75 en Groningen Atletiek tekenen voor de organisatie, de start is op de atletiekbaan in het Stadspark Groningen.

www.bommenberendloop.nl

10 november 2019, 43e Klaverbladloop, Zoetermeer

De Zoetermeerse Atletiek & Recreatie Vereniging Ilion organiseert de 43ste Klaverbladloop op zondag 10 November. Met keuze uit de afstanden 1,5,10 of 15 km. Vanaf 10:45 uur wordt er gestart. De start en finish van deze Klaverbladloop, voorheen Dotterbloemloop geheten naar het symbool van Zoetermeer, is op het atletiek complex van Ilion aan de Van der Hagenstraat 36 in Zoetermeer.

www.ilion.nl

Clubs
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.