5 x stampen door de modder

Zondag, 3 december 2017
5 x stampen door de modder
Op de hardloopkalender staan op dit moment veel trails en crosslopen. Als je door de modder wil stampen dan kan dat de komende week al door heel Nederland. We zochten een aantal bijzondere trails en crosslopen voor je uit.

Afgelopen week gaven we je al vijf redenen waarom jij ook aan een crossloop mee kunt doen. Als je daarna op de kalender hebt gekeken zul je zien dat dit het seizoen voor trails en crosslopen is. Zie je door die vele crosslopen het bos niet meer? Dan hebben wij hier voor jou vijf leuke en bijzondere evenementen voor de komende week.

Vrijdag:

TerHills Night Trail

Vrijdag 8 december is de eerste Terhills Night Trail vanuit Eisden-Maasmechelen. Dit is het voorprogramma van de Terhills Trail op zaterdag, waarbij je door het gebied van de voormalige steenkolenmijn loopt. Normaal mag je hier 's nachts niet komen, maar voor de trailrunners wordt het eenmalig opengesteld. Zo kun je tijdens 7 of 14 km dit uitgestrekte gebied met bergen en meren ontdekken in het donker.
Bekijk in de hardloopkalender.

Zaterdag:

Wilgenweard NijverdalseBergcross

Deze cross heeft één van de mooiste crossparcoursen van het oosten van Nederland. Het is mooi glooiend door het Doktersbos van Nijverdal met heuvels en vennetjes. Je komt ook langs een openluchttheater waar een dj voor muziek zorgt. Je kunt hier kiezen uit een 10 km, 5 km en voor de jeugd 2,5 km en 1,5 km.
Bekijk in de Hardloopkalender.

Univé Dieverzand Bosscross

De Dieverzand Bosscross wordt zaterdag voor de 18e keer georganiseerd. Je loopt hier door natuurgebied Dieverzand, waar Staatsbosheer toestemming heeft gegeven voor een trailrun. Je loopt hierbij over een pittig parcours van ruim 10 km wat je meerdere keren kunt lopen. Zo kom je aan de afstanden: 10,5 km, 21,1 km, 31,7 en 42,2 km. Onderweg staan verzorgingsposten met warme drank, fruit en ontbijtkoek. Bij de finish bij het Kasteel van Diever krijg je een kop warme bouillion.
Bekijk in de hardloopkalender.

Zondag:

Almeerder Strand cross

De Almeerderstrandcross is de tweede wedstrijd in de Crosscup Almere. De start is vlakbij Stranpaviljoen Poortdok. Je loopt hier volledig onverhard over het strand. Lekkr ploegen dus! De afstanden waar je uit kunt kiezen zijn: 4 km, 6 km en 8 km. Voor de jeugd zijn er ook crossen over 1 en 2 km.
Bekijk in de Hardloopkalender.

L'Avant Sylvestre Cross

Dit is een echte klassieker tussen de crossen: de L'Avant Sylvestrecross wordt namelijk al voor de 49e keer georganiseerd. Je loopt hier over en technisch parcours met diverse heuvels en het nodige bochtenwerk. Deze cross heeft altijd een sterke bezetting met ook veel deelnemers uit België. Jij kunt hier ook heel goed meedoen aan de afstanden van 2 km tot 9 km.
Bekijk in de hardloopkalender.

Foto: Shutterstock

Trailrun