5 x lopen oktober

Woensdag, 27 september 2017
5 x lopen oktober
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor oktober.

8 oktober: Marathon Eindhoven

De Marathon Eindhoven heeft de ambitie om de meest innovatieve marathon van de wereld te worden. Dat doet de organisatie met innovatieve onderzoeken en tests op het parcours om de marathonbeleving groter te maken en prestaties te verbeteren. Een goed voorbeeld zijn de aftellende kilometerbordjes, die je als deelnemer een psychologisch voordeel moeten geven. Dat kun je zelf ervaren op de hele en halve marathon of de 10 km.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

14 oktober: de Athlos Cross Harderwijk

Het crossseizoen wordt al geopend! In Harderwijk is de 52ste Athlos Cross namelijk een van de eerste crosslopen van het seizoen. Je kunt hier kiezen uit een 10, 5 of 2,5 km cross, waarbij je over bospaden, zandpaden en heuvels loopt. Het is dus een zeer afwisselend parcours om al in het crossen te komen. Voor jeugd en junioren zijn er ook afstanden van 1 tot 2,5 km.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

22 oktober: de 10 van Cuijk

De 10 van Cuijk is terug op de kalender. De wedstrijd verdween een aantal jaar terug door een tekort aan vrijwilligers. De Stichting 10 van Cuijk is nu een samenwerking aangegaan met GSC Events (het bureau van Jos Hermens), waardoor er ook wereldtoppers aan de start verwacht worden. Start en finish is op de Maaskade en het parcours voert verder langs de Cuijkse uiterwaarden en het centrum van het Brabantse dorp.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

29 oktober: Diepe Hel Holterbergloop

Een prachtige loop over de Sallandse Heuvelrug, waarbij de startlocatie wisselt. Dit jaar is de start vanuit het dorp Holten. Onderweg loop je over verharde wegen door de bossen en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Vergis je niet in het parcours, want er zit een venijnige klim in: de Diepe Hel. Je kunt kiezen uit 5, 10 of 21 km.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

29 oktober: Buff Duinentrail Schoorl

MudSweatTrail organiseert voor de zesde keer de BUFF Duinentrail. Bij deze bijzondere trailrun kun je kiezen uit 35 km, 17 km of 10 km. Deze trails gaan door de uitdagende duinen bij Schoorl, Bergen, Hargen en Camperduin. Op de langste afstand kom je ook over de hoogste duintoppen van Nederland en overbrug je ongeveer 700 hoogtemeters.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

Marathon Halve marathon 10 kilometer Trailrun