5 x lopen met Pasen

Bert Pessink Maandag, 8 april 2019
5 x lopen met Pasen
In de rubriek 'bijzondere lopen' heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer 5 lopen met de paasdagen uitgezocht. Dus heb je naast het familiebezoek, de paasbrunch, de meubelboulevard en het eieren zoeken en opeten nog tijd en zin om te lopen? Kies er dan maar gewoon eentje uit en doe mee.

21 april (eerste paasdag) Paasloop, Twisk (Noord-Holland)

Eerste paasdag 2019 is de 27ste editie van de Paasloop in Twisk, georganiseerd door IJsclub de Schaats. Naast de 3 en 11 km organiseren ze dit jaar ook weer een 5,5 km loop. Het parcours gaat door het mooie Twisk met zijn beschermd dorpsgezicht, langs landerijen en een vogelgebied.

22 april (tweede paasdag) De Wielenloop, Rosmalen (Noord-Brabant)

De Wielenloop in Rosmalen is opgezet om zoveel mogelijk mensen in alle leeftijdscategorieën op een gezellige en ongedwongen sfeer in beweging te krijgen. De Wielenloop is een sportief evenement voor iedereen die van hardlopen en gezelligheid houdt. Afstanden zijn de 3,5 km, de 5 km en de 10 kilometer.

22 april, De Halve van de Haar (Utrecht)

Een prachtige paasloop. Met een uniek parcours door het park en de tuinen van De Haar staat Kasteelloop De Halve van De Haar garant voor het mooiste en gezelligste loopevenement van Midden-Nederland! Het parcours is verhard en er zijn afstanden van 5 km, 10 km en de bekende Halve (21,1 km) van de Haar.

22 april, Zjwamer Paosloup, Swalmen (Limburg)

Een hardloop- en wandelevenement in Swalmen op tweede paasdag. Er kan in paassfeer gelopen worden over verschillende afstanden tot 10 kilometer. Voor de kleintjes is er een kinderloop. Start en finish zijn op de markt van Swalmen. Afgelopen jaar waren er 400 deelnemers.

22 april, 29e Klap tot Klaploop, Musselkanaal (Groningen)

Als een (paas) haas hardlopen over een snel en eenvoudig 10 km parcours van Stadskanaal naar Musselkanaal. Er zijn verschillende onderdelen zoals een bambinoloop, een jeugdloop, een wedstrijd en recreatieloop maar ook nordic walking en sportief wandelen. De Klap tot Klaploop is één van de grootste loop-evenementen van de Provincie Groningen.

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.