5 x lopen juli

Zondag, 25 juni 2017
5 x lopen juli
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juli.

2 juli: Run for KIKA

Tijdens de Run for Kika Eindhoven kun je met 5 of 10 km jouw steentje bijdragen aan een toekomst zonder kinderkanker. Je start bij het IJssportstadium en loopt daarna een mooie route door de parken achter de schaatsbaan en zwembad De Tongelreep. Voor de kinderen is er ook een kidsrun van 1 km.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

8 juli: Voorthuizen Loopt!

In het Gelderse Voorthuizen kun je op 8 juli meedoen aan de vijfde editie van Voorthuizen Loopt! Bij deze sfeervolle loop kun je kiezen uit een 5 en 10 km op een gecertifieerd parcours. Er zijn ook drie kidsruns over afstanden van 0,43 km tot 1,7 km. Na het succes bij de voorgaande edities is het aan te raden vooraf in te schrijven!

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

15 juli: Stratenloop Tuitjenhorn

In Tuitjenhorn (Noord-Holland) wordt de 69e Stratenloop georganiseerd. Bij deze stratenloop loop je lekker veel rondjes door het dorp: de 5 km is 4 grote rondes en de 10 km 8 rondes. Voor kinderen is er een kleiner rondje uitgezet voor hun stratenloop van 0,5 tot 2,5 km.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

19 juli: Stratenloop Westkapelle

Ook in Zeeland kun je in juli aan stratenlopen meedoen. De Stratenloop Westkapelle maakt zelfs onderdeel uit van een Stratenloopcircuit van 5 wedstrijden op woensdagenavonden in juli en augustus. De andere stratenlopen zijn in Zoutelande, Yrseke, Haamstede en Vlissingen. Bij de Stratenloop Westkapelle kun je kiezen uit 8,5 km of 1,7 km.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

23 Juli: Verkade Klimaat Oranjeloop

Nog een mooie dorpsloop in Kwintsheul. Deze loop wordt georganiseerd door het plaatselijke Oranje comité. Je kunt hier kiezen uit 5 of 10 km en een kidsrun van 1,1 km of 2,2 km. Deze laatste twee jeugdafstanden vormen het Open Westlands Jeugdkampioenschap.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Foto: Shutterstock

5 kilometer 10 kilometer