5 loopevenementen in juli

Bert
Bert Pessink Vrijdag, 24 juni 2022
5 loopevenementen in juli

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide hardloopkalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Check wat je in juli te wachten staat!

3 juli: KLM Urban Trail, Den Haag

Op zondagochtend 3 juli is Den Haag hét decor van de KLM Urban Trail. Bij het concept van de Urban Trail draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours van ongeveer 5 km en 10 km. Het parcours leidt deelnemers door Haagse iconische gebouwen en bezienswaardigheden die bij uitzondering rennend bezocht kunnen worden. Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen wedstrijduitslag.

10 juli: 10 van Noordwijk, Noordwijk

De 10 van Noordwijk is dé zomerrun van Nederland. De vele deelnemers zorgen voor een goede sfeer en vanaf de prachtige Koningin Wilhelmina boulevard van Noordwijk loop je met uitzicht op zee! Het goede doel is de Hersenstichting. Er is een jeugdloop, een 5 kilometer en 10 kilometer.

AV Texel Zomerloop, Texel

Zes weken lang (20 en 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus) organiseert AV Texel een Zomerloop met start en finish op atletiekbaan Sportpark-zuid in Den Burg. Na een ronde op de atletiekbaan volgt het parcours de wielerbaan en een stukje Hoge Berg, waarna je weer finisht op de atletiekbaan. De hoofdafstand is 8.4 km (2 ronden), maar je kunt ook deelnemen aan de 4.4 km. De jeugd heeft een eigen afstand van 1200 m op de atletiekbaan. Echt iets om op vakantie op Texel een keertje mee te lopen.

24 juli: Kermisloop, Tilburg

De Kermisrun Tilburg is een unieke loopbelevenis. Deelnemers krijgen de kans om langs en door attracties en andere unieke locaties in de binnenstad van Tilburg te lopen. In vorige edities stonden het reuzenrad, de botsauto’s, de cakewalk en de kamelenrace op het programma en ook het poffertjeskraam en de suikerspin stonden voor de lopers klaar. Je kunt kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km.

31 juli: Halve Marathon van Rotterdam, Rotterdam

Op zondag 31 juli is het tijd voor de Halve Marathon Rotterdam. Iedereen kan deelnemen: jong, oud, groot en klein. Het is meer dan alleen een hardloopevenement. Tijdens de Halve Marathon Rotterdam loop je langs bekende en onontdekte highlights van Rotterdam. De finish van alle afstanden is net als bij de NN Rotterdam Marathon op de befaamde Coolsingel. Naast de Halve Marathon Summerrun is er ook een 10,55 kilometer Summerrun en een 5 kilometer Summerrrun.

Voor ieder wat wils

Vind jouw loopevenement

Nog niet het evenement gevonden dat bij jouw ambities past? In de hardloopkalender vind je meer leuke hardloopevenementen!

Check de hardloopkalender
5 kilometer 10 kilometer
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.