5 x lopen januari

Vrijdag, 22 december 2017
5 x lopen januari
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor januari.

Zaterdag 6 januari: Florijnwinterloop Woudenberg

De Florijnwinterloop in Woudenberg is al 30 jaar een vaste prik aan het begin van het jaar. Het parcours van deze loop wordt uitgezet rond en door de bossen van Landgoed Den Treek. Je kunt kiezen uit 5 km, 10 km en 16,1 km. Deze laatste afstand is officieel gecertificeerd door de Atletiekunie.

Bekijk in de hardloopkalender.

Zondag 14 januari: Saucony Egmond Halve Marathon

De Saucony Egmond Halve Marathon is al jaren dé winterklassieker. Deze halve marathon staat bekend om het zware parcours, waar de wind en kou meestal nog een schepje bovenop doen. Vanaf de start ga je in Egmond gelijk het strand op waar je tot aan Castricum aan Zee op blijft. Daar ga je met een pittige klim de duinen in om weer terug te lopen naar Egmond aan Zee. Een halve marathon toch te lang? Je kunt ook een kwartmarathon (10,5 km) lopen.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Zaterdag 20 januari Eurode Trail Run

Tijdens de Abdijcross in Kerkrade wordt ook de Eurode Trail Run georganiseerd. Je kunt hier kiezen uit een lange (21 km) en een korte lus (10,5 km). Beide trails starten vanaf een voetbalveld en gaan gelijk de bossen rond Abdij Rolduq in. Je loopt over smalle bospaden, trappen en over een aantal flinke klimmen. Bij de finish staat een kop snert voor je klaar.

Meer informatie en inschrijven op Abdijcross.nl

Zaterdag 27 januari: 29e Physio.Fit Dirk IV-loop Hoornaar

De Phsio.Fit Dirk IV-loop wordt dit jaar voor de 29e keer georganiseerd door AV Typhoon. Bij deze wedstrijd- en recreatieloop over 5 of 10 km loop je door de polder en langs de Giessen. Dit is ook de eerste wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit 2018.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

Zondag 28 januari Safari Run – Arnhem

De Safari Run in Arnhem is een bijzonder loopevenement voor de hele familie. Voor de kinderen zijn er de Pandaloop (800 meter) de Welpenloop (1600 meter). Voor de vrouwen is er de Leeuwinnenloop (5 km) en voor mannen de Leeuwenloop (5 km). Fanatiekelingen kunnen los gaan op de Buffelloop over 10 km. De start is op parkeerplaats De Kattenberg naast Burgers Zoo. Na de loop krijgt iedere deelnemer ook gratis toegang tot dat dierenpark.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

Foto: Shutterstock

Trailrun 5 kilometer 10 kilometer Halve marathon