5 x lopen in winterse sferen

Bert Pessink Donderdag, 3 januari 2019
5 x lopen in winterse sferen
In de rubriek bijzondere lopen heeft de Hardlopen.nl redactie dit keer 5 lopen in winterse sferen uitgezocht. Evenementen waarbij het thema winter goed tot zijn recht komt en je met een rode blos, over misschien wel een knisperend laagje sneeuw, bij de finish komt. Deze 5 hardloopevenementen geven je vast dat lekkere winterse gevoel.

Zaterdag 5 januari, Florijn Winterloop, Woudenberg (Utrecht)

Deze winterklassieker is al aan zijn 32e editie toe. Het is een loop rondom en door de schitterende bossen van Landgoed den Treek. De 10 Engelse Mijl gaat over een geheel verhard wegparcours. De 10 en 5 kilometer zijn bosparcours. Daarnaast is er ook een jeugdloop van 3 of 1 kilometer. Nieuw is de Florijn Winterwandeling. (7, 14 en 21km)

www.florijnwinterloop.nl

Zondag 13 januari, Gletsjerkuil Cross, Ees (Drenthe)

Het parcours loopt van het Golfterrein van Country Golf Ees direct het winterse bos in. Dan langs het heidelandschap en dwars door de verschillende uitdagende en misschien wel besneeuwde Gletsjerkuilen alsook het stormbos met zijn omgewaaide bomen. Je kunt kiezen uit 4,3 kilometer of 8,6 kilometer.

www.dehondsrug.nl/crosscircuit/

Zondag 13 januari, Boerenkoolloop, Gouda (Zuid-Holland)

Een lekkere frisse neus halen tijdens 4 of 6,5 kilometer rennen in groepsverband. Samen uit, samen thuis en lekker babbelen onderweg. Daarna gezellig lunchen met elkaar. De erwtensoep wordt geserveerd in het authentieke schipperswachterslokaal met een prachtig uitzicht over de winterse Museumhaven vol historische schepen. De afstand 4, 6 of 10 kilometer.

www.goudasport.nl

Zondag 20 januari, Winterbosloop, Beek (Gelderland)

Eerste ven drie winterboslopen door het mooie heuvelachtige en schilderachtige Montferland. Het betreft hier een bosloop met als startpunt de Uitspanning ’t Peeske in de bossen van Beek. De ondergrond is niet verhard. De afstanden zijn: 1, 2, 5 en 10 kilometer en de andere winterboslopen zijn 27 januari en 3 februari.

www.sob-beek.nl

Zondag 20 januari, Midwinterloop, Diepenveen (Overijssel)

De Midwinterloop Diepenveen in hartje winter is een gezellig en sportief hardloopevenement. De route leidt je over verharde wegen, zand- en bospaden door de prachtige omgeving van Diepenveen (vlakbij koek- en Dickensstad Deventer). Al jaren is dit een populaire loop bij zowel de recreatieve als de geoefende loper. De afstanden zijn: 4,5 km, 7, 10 en 15 kilometer.

www.midwinterloop-diepenveen.nl

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.