5x lopen in september

Bert
Bert Pessink Maandag, 28 augustus 2023
5x lopen in september
© Singelloop Enschede

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor september 2023.

3 september, BIG 10, Rotterdam

De snelste 10 kilometer van het jaar vindt plaats op 3 september. Op de vlakke wielerbaan in Rotterdam wordt er 10 kilometer gelopen op een officieel gemeten parcours. Onder ideale omstandigheden kan iedereen daar zijn persoonlijk record verbeteren. Ben jij erbij?

www.big10.nl

10 september, Menzis Singelloop Enschede

Kies uit de 5 Engelse Mijl (8,05 km), 10 Engelse Mijl (16,1 km) of de Kidsrun (850 m) en sta ook aan de start van het gezelligste hardlooprondje van Oost-Nederland: de Menzis Singelloop Enschede. Met duizenden deelnemers, nóg meer supporters en iedere 500m muziek is de Singelloop Enschede één groot hardloopfeest.

www.singelloop-enschede.nl

17 september, Vestingloop, Willemstad

Zondag 17 september is alweer de 10e editie van de Inofec Vestingloop Willemstad. Een hardloopfeest dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er wordt gelopen door de prachtige natuur en langs historische plekken. De finish ligt midden in de gezelligheid van de haven van Willemstad met zijn vele sfeervolle restaurants en terrassen. Afstanden van 1 tot 10 kilometer.

www.vestinglopen.nl/willemstad

24 september, De Posbankloop, Velp

Op zondag 24 september wordt in Velp voor de 26e keer de Posbankloop gehouden. Pittige hardloopwedstrijden van 6 of 15 kilometer over adembenemend mooie parcoursen. Parcoursen die voor een groot deel voeren over verharde wegen door de bossen en over de heidevelden van Nationaal Park Veluwezoom. De prachtige beklimmingen van de Posbank en de Emma Piramide zorgen voor de nodige hoogtemeters.

www.deposbankloop.nl

30 september, Limburg Wijn Marathon, Wahlwiller

Bij de Alpina Limburg Wijn Marathon zie, ruik, proef en voel je de mooiste wijnregio van Nederland. Onderweg zie je prachtige vergezichten en wijngaarden, voel je de typerende heuvels van Zuid-Limburg in je benen en proef je prijswinnende Limburgse wijnen. Keuze uit 10 kilometer, 21 kilometer of 42 kilometer.

www.limburgwijnmarathon.nl

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.