5 x lopen in november

Bert
Bert Pessink Zaterdag, 22 oktober 2022
5 x lopen in november
© Jack van Montfort

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor november.

5 november, Lemelerbergloop, Lemele (Overijssel)

De Lemelerbergloop is een echte crosswedstrijd op de Lemelerberg. Voor de jeugd is er een 1750 meter loop. De overige afstanden zijn 5,3 en 10,8 kilometer. Het is een volledig onverhard, heuvelachtig parcours met grote hoogteverschillen dwars door het natuurgebied van de Lemelerberg (nabij Ommen).

13 november, Klaverbladloop 2022, Zoetermeer (Zuid-Holland)

De Klaverbladloop is laagdrempelige hardloopwedstrijd op de weg voor recreanten en wedstrijdatleten. Het is dé najaarsklassieker van de regio Zoetermeer. Er is keuze uit een jeugdloop, 5, 10 en 15 kilometer.

20 november, Graef Castricum Trail, Castricum (Noord-Holland)

Tussen Wijk aan Zee en de Schoorlse Duinen ligt ruim 7.300 hectare duingebied, het Noord-Hollands Duinreservaat. De diversiteit en afwisselende omgeving van dit gebied maakt het tot een prachtig decor voor een nieuwe trail van de organisatie van o.a. de Vuurtorentrail en de Veluwezoomtrail. Het gebied kent een omvangrijke geschiedenis en een aantal bekende adellijke heersers zoals Koning Willem I en de Graef van Egmond. De Graef Castricum Trail is dan ook een adellijke knipoog naar deze geschiedenis. Er is keuze uit 6, 11, 21 of 35 kilometer.

20 november, Grenslaup Vosseven 67, Stramproy (Limburg)

Mooie trimloop in de bossen bij en achter vakantiepark Vosseven in Stramproy. Gedurende 1½ uur kan er gebruik worden gemaakt van 4 met gekleurde pijlen uitgezette ronden, die afwisselend gelopen kunnen worden. Er is een tijdklok aanwezig, maar geen uitslagverwerking.

27 november, Spijkenisse-Spark Marathon, Spijkenisse (Zuid Holland)

Waarom kun je een marathon alleen lopen in april of oktober. Ook in november is er een mooie want dit jaar wordt de zestiende editie van de Spijkenisse-Spark Marathon georganiseerd. Naast de hele marathon is het ook mogelijk een halve marathon en een 5 of 10 km te lopen.

Evenementen Halve marathon Trailrun Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.