5 x lopen in mei

Dinsdag, 25 april 2017
5 x lopen in mei
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor mei.

7 mei: Wings for life World Run

De Wings for Life World Run is een wereldwijd hardloopevenement op 34 locaties in de wereld. In Nederland klinkt om 13.00 uur het startschot in Breda. Het unieke aan dit evenement is de rijdende finish: de catcher car. Na 30 minuten begint de Catcher Car met rijden en zal langzaam alle renners inhalen. Wie het langst de catcher car voorblijft, wint.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

14 mei: Running Center City Hanzeloop Zutphen

De Hanzeloop start op de Zaadmarkt in het centrum van Zutphen. Na het verlaten van het mooie, historische centrum gaat het parcours grotendeels over verharde fietspaden met prachtige uitzichten over de IJssel en langs waterpartijen. De finish is op de gezellige markt, waar ook live-muziek is. Ook goed om te weten: de parcoursen bij de 5 en 10 km gaan over één ronde en zijn officieel gecertificeerd door de Atletiekunie.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

14 mei: Zorgspecialist Loop

Het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem is weer van start gegaan. Dit jaar is dit Haarlemse circuit uitgebreid naar zes hardloopevenementen. Na de Weleda Pim Mulierloop op 23 april is de tweede loop in het circuit op 14 mei: de ZorgSpecialist Loop op 14 mei met start in Velsen. Bij dit evenement staan drie afstanden op het programma: een obstacle kidsrun, een 5 km en de 10 km. De parcoursen lopen door de mooie natuur van Velsen en door door de bekende landgoederen Schoonenberg, Velserbeek, Waterland én Beeckestijn die deze omgeving rijk is. Het RSM Loopcircuit bestaat verder uit: de eci Letterenloop (11 juni), de Haarlems Dagblad Grachtenloop (23 juni), de Vitaminestore Halve van Haarlem (24 september) en de Heemstede Loop (29 oktober).

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

21 mei: Barts Media Run

Altijd al door een tv-studio willen lopen? Of samen met een BN'er een 5 km lopen? Dat kan tijdens de Barts Media Run voor de Bart de Graaff Foundation. Deze loop van 5 of 10 km wordt gehouden op het Media Park in Hilversum en voert langs de verschillende omroepgebouwen en decorhallen. Omdat je het Mekka van de Nederlandse entertainment loopt, kun je onderweg ook de nodige muziek verwachten in studio's. Aan de Barts Media Run doen natuurlijk ook allerlei BN'ers mee, je kunt zelfs bieden op jouw favoriete soapster of tv-presentator om samen mee te lopen!

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

28 mei: Cross Veluwe Trailrun (met veerboot oversteek)

Bij deze bijzondere trailrun loop je van de provincie Gelderland naar de provincie Overijssel. De route is 16 of 18 km lang: bij allebei ga je van a naar b. Je komt door de bossen van Heerde en Wapenveld, door Hattem en door het rivierlandschap van de IJssel. Je steekt de IJssel zelfs over met een voetveer. Na de oversteek ga je door de uiterwaarden verder richting eindpunt Het Engelse Werk in Zwolle, waar de koffie klaar staat.

Bekijk dit evenement in de Hardloopkalender.

10 kilometer 5 kilometer Trailrun