5 x lopen in maart

Bert
Bert Pessink Woensdag, 1 maart 2023
5 x lopen in maart
© Djurre van der Schaaf

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor maart 2023

5 maart, Vestingloop Gorinchem, Gorinchem

De Van Rooijen Accountants Vestingloop Gorinchem is een gezellig hardloopevenement met een één kilometer familieloop en een vijf kilometer die onder andere over de oude vestingwallen loopt. Voor de wat meer getrainde loper is er een uitdagende tien kilometer, verder een halve marathon door zelfs twee provincies voor de fanatieke hardlopers. Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de gezelligheid van de Vestingstad Gorinchem en de schitterende historische omgeving waarbij er onderweg veel te genieten valt!

www.vestinglopen.nl/gorinchem/

12 maart, Rondje Nederland, Arnhem

Rondje Nederland is volgens de website de leukste familieloop van Nederland. Wie wil er nou niet hardlopen dwars door het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, met meer dan 100 museale gebouwen, boerderijen en molens? Voor het eerst lopen dit jaar alle parcoursen volledig binnen de grenzen van het Openluchtmuseum en loop je dus een ‘rondje’ door Nederland. Voor de jeugd is er een 650, 1200 of 2500 meter en voor de anderen een vijf en een tien kilometer prestatieloop.

www.rondjenederland.com

18 maart, Salomon Vuurtoren trail Festival, Hollum, Ameland

De 9e editie van het Vuurtoren Trail Festival op Ameland heeft diverse afstanden voor beginners en gevorderden, een stoere Vuurtoren Kids Trail, diverse Canitrails en de competitieve challenges Ultra Trail Kort en Ultra Trail Lang. Dit is een competitie waarin je drie afstanden loopt in twee dagen. De Vuurtorentrail op Ameland is misschien wel de allermooiste natuurtrail op Nederlandse bodem en zeker de aller stoerste KidsTrail rondom de beroemde 55 meter hoge Amelander vuurtoren.

Vuurtorentrail

19 maart, Lentemarathon Amstelveen, Amstelveen

De Lentemarathon Amstelveen biedt een fraai parcours door de mooiste delen van Amstelveen, langs de rivier de Amstel en door het Amsterdamse Bos! Op deze dag kan je, naast de hele marathon, ook een halve marathon lopen, een vijf of tien kilometer of samen met je loopvrienden de Estafette Marathon.

www.lentemarathon.nl

26 maart, Zandvoort Circuit Run, Zandvoort

Op zondag 26 maart 2023 is de Zandvoort Circuit Run. Als deelnemer aan de vier, twaalf of 16,1 kilometer staat jou, en duizenden andere race- en hardloopliefhebbers, op het bekende Formule 1 circuitpark een verrassend parcours te wachten. De start vanuit de pitstraat, racen door de scherpe bochten vlak langs de curbstones, over de heuvels van het circuit, door de duinen richting het strand. Voor de jonge racefans is er een Kids Circuit Run. De Zandvoort Circuit Run is de unieke manier om het beroemde circuit te ontdekken.

www.zandvoortciruitrun.nl

Wedstrijd Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.