5 x lopen in maart

Donderdag, 23 februari 2017
5 x lopen in maart
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor maart.

5 maart: Achtkastelenloop

In de omgeving van Vorden in de Achterhoek liggen acht kastelen. Rond deze acht kastelen wordt op 5 maart de Achtkastelenloop georganiseerd door AV Hanzesport. Je kunt hier kiezen uit de afstanden 10 km, 21 km en 30 km. Het parcours gaat over verharde wegen en fietspaden en is voor alle afstanden één ronde lang. De 30 km is een prima voorbereiding op de voorjaarsmarathons.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

18 maart Ladies Park Run

De Ladies Park Run in Rijssen is, zoals de naam al aangeeft, een hardloopevenement voor vrouwen. De Ladies Park Run wordt georganiseerd door A.V. Rijssen samen met het Parkgebouw. Gezelligheid staat hier voorop, want het is leuk om gezond bezig te zijjn. De organisatie zorgt daarvoor met muziek en een ontspannen sfeer. De Ladies Park Run start ook voor het Parkgebouw en voert over 5 km door het Volkspark en rond kasteel Havezathe De Oosterhof.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

19 maart Ooievaarstrail, Goirle (Noord Brabant)

Ten zuiden van Tilburg en Goirle liggen drie bijzondere natuurgebieden, waar op 19 maart de eerste editie van de Ooievaarstrail wordt georganiseerd. Bij deze trail over 15 of 25 km kom je door de natuurgebieden het Ooievaarsnest, de Hoevens en de Regte Heide. Door dat deze gebieden alle drie een eigen karakter hebben is de Ooijevaarstrail erg afwisselend. Je loopt hier door bossen, over heidevelden en langs het ven 'de Halve Maan'. Daar kan het trouwens bijzonder nat zijn, omdat het daar voor de ooievaars bewust nat wordt gehouden. Zo is dat gebied een goede habidat voor deze vogels.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

26 maart Anner Bos Cross

De Annerboscross maakt deel uit van de Rabocup Assen en Noord-Drenthe. De Annerboscross gaat van start vanaf het Veld in Annen. Met een uitdagend parcours van 5 en 10 kilomer dat deels verhard en onverhard is. Voor de kinderen is er ook een Kidsrun over verschillende afstanden. Kinderen uit groep 1 en 2 lopen een rondje van 300 meter, de kinderen uit groep 3 tot 5 lopen 700 meter en de kinderen van groep 6 tot 8 lopen 1400 meter.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

26 maart Runner's World Zandvoort Circuit Run

Dit jaar viert de Runners World Zandvoort Circuit Run haar tienjarig jubileum. Deze bijzondere loop op het Zandvoortse autocircuit kent voor elke afstand een afwisselend parcours. Bij de 12 km loop je vanuit vanuit de Pitsstraat door scherpe bochten op het circuit, over het strand en de boulevard van Zandvoort. Je finisht voor de eretribune op het circuit. Het jubileum wordt gevierd met een nieuwe afstand: de halve marathon, dat ook over het circuit, het strand en de boulevard voert.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Raadpleeg de kalender!

Deze wedstrijden zijn slechts een greep uit het grote aantal evenementen dat in december op het programma staat. Uiteraard zijn er nog veel meer hardloopevenementen waar je volgende maand aan kunt deelnemen. Je vindt ze allemaal op de hardloopkalender van Hardlopen.nl. Kies de evenementen die bij jou passen en doe mee!

Foto: Shutterstock

Trailrun 5 kilometer 10 kilometer Halve marathon