5 x lopen in juni

Woensdag, 24 mei 2017
5 x lopen in juni
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juni.

7 juni: Bedriegertjesloop

Op woensdagavond 7 juni wordt in Rozendaal (Gelderland) de 32ste editie van de Bedriegertjesloop georganiseerd door loopgroep De Bedriegertjeslopers. Je kunt hier kiezen uit 6 of 11 km. Beide afstanden beginnenmet een pittig klimmetje langs omhoog. Daarna loop je over een aantal bospaden rond de Posbank. De laatste kilometer van beide lopen is een verharde afdaling naar de finish.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

9 juni: Maastrichts Mooiste City Centre Trail

De Maastrischts Mooiste City Centre Trail is een een verkenningstocht door Maastricht. Bij deze trail van 11 km gaat het niet om de tijd, die wordt ook niet geregistreerd, maar je zult wel de stad op een andere manier ontdekken. Je loopt door onbekende gebieden, waarbij steegjes, gebouwen en trappen niet gemeden worden. Zo loop je bijvoorbeeld door een oude fabriek, een bioscoop, het Bonnefantenmuseum en een stadspark.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

17 juni: TT-run Assen

Hardlopen op het heilige asfalt van het TT Circuit van Assen? Dat kan tijdens de TT Run op 17 juni, een week voor de officiële TT op het circuit zal plaatsvinden. Bij deze loop ga je al helemaal op in die MotoGP-beleving. Ook bijzonder is dat je je eigen afstand kunt kiezen: je bepaalt zelf vooraf hoeveel circuitrondes van ruim 4 km je wilt lopen. De startvakken zijn ook in MotoGP-sferen: op polepostion start de wedstrijdklasse, op de 2e startrij staat de bedrijvenklasse en op de 3e startrij staat de recreantenklasse.

Bekijk dit evenenement in de hardloopkalender.

18 juni: 10 km van Nederland

Op 18 juni wordt tijdens de 10 km van Nederland in 14 steden door heel Nederland tegelijkertijd gelopen. Deze 14 steden zijn: Groningen, Heerenveen, Almelo, Apeldoorn, Nijmegen, Best, Heerlen, Breda, Goes, Rotterdam, Delft, Utrecht, Amsterdam en Hoorn. Je kunt in al deze steden kiezen voor 5 of 10 km en er is er een kidsrun van 1 km. De opbrengst van de 10 km van Nederland gaat naar een project in Oeganda van Right To Play.

Bekijk deze loopevenementen in de Hardloopkalender.

24 juni: Mar-athon rond Sneek en meer

De Mar-athon rond Sneek en Meer is een bijzonder loopevenement op de langste zaterdag van het jaar. Je kunt hier kiezen uit een hele en een halve marathon en een 7,5 km op vrijdagavond. Bij de halve en hele marathon loop je vanaf de oude Waterpoort richting Uitwellingerga door de weilanden en over speciaal aangelegde pontons in het water. De halve marathon start in Heerenzijl, vanuit er meer op verharde paden wordt gelopen. Bij de finish op het Mar-tiniplein ontvang je een warm onthaal op het Finishers Festival. Finishen kan tot middernacht.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

5 kilometer 10 kilometer Marathon Trailrun