5 x lopen in juni

Bert
Bert Pessink Zaterdag, 28 mei 2022
5 x lopen in juni
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juni.

5 juni: De DrieDorpenloop, Kortenhoef (Noord-Holland)

De BandenMaat Driedorpenloop kent vijf afstanden: een kidsrun (1½ km), 4 km, 7 km, 10 en 20 km, die geheel worden afgelegd over de openbare weg, waarvan grote delen ook op fietspaden. Een prettig evenement waar zowel lopers als toeschouwers veel plezier aan beleven.

12 juni: Maastrichts Mooiste, Maastricht (Limburg)

Op zondag 12 juni 2022 is de historische stad Maastricht en het omliggende natuurgebied het decor voor de 17e editie van Maastrichts Mooiste. Er zijn jeugdlopen, een 5 km, een 10 km en een 10 EM. Tijdens de loop geniet je van de historische binnenstad van Maastricht en haar kleine straatjes. De finish is op de gezellige Markt.

18 juni: Groot Ginkelseloop, Wekerom (Gelderland)

De Groot Ginkelse Loop is een loop over 5 km, 10,5 km of een halve marathon door het bijzondere mooie Zuid-Veluwse landschap, voor zowel de beginnende als de gevorderde loper. Het parcours voert onder andere over de bospaden van de Planken Wambuis, de fietspaden van de Edese heide en langs grazende schapen, koeien en paarden nabij de Mossel.

22 juni: Munnikenslagloop, Rouveen (Overijssel)

De Munnikenslagloop in Rouveen op woensdag 22 juni met een jeugdloop, 5 en 10 km wordt al sinds 1983 georganiseerd. Verschillende bekende lopers hebben inmiddels de loop op hun naam gezet. Vanaf 1995 heeft de loop een extra dimensie gekregen door de strijd om de wisseltrofee “De keuperen Spike van Rouvene”.

26 juni: Halve Marathon van Roosendaal, Roosendaal (Noord-Brabant)

De Halve Marathon van Roosendaal is een leuke en gezellige wedstrijd en recreatieloop door het centrum en groene buitengebied van Roosendaal richting de Belgische grens. Er zijn diverse hardloopafstanden van 5 tot 21,1 km en ook leuke wandelafstanden. Langs het parcours zorgen de vele muziekbandjes en toeschouwers voor een gezellig decor. De finish is midden in het oude centrum van Roosendaal.

Wegevenement 10 kilometer 5 kilometer Halve marathon
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.