5 x lopen in juni

In samenwerking met ASICS
Bert Pessink Maandag, 3 juni 2019
5 x lopen in juni
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juni.

8 juni Rhenense Bosloop, Rhenen, Utrecht

De afwisseling, mooie natuur en hoogteverschillen maken de Rhenense bosloop tot een uitdaging voor iedere hardloper. Het evenement met de afstanden 750 m voor scholieren, 5 km en 10 km begint om 13.30. De start en finish is bij een sporthal. We zien je graag op 8 juni 2019 in Rhenen!

9 juni Gaasperplasrun, Amsterdam, Noord Holland

Het hardloopevenement van Amsterdam Zuidoost. Je loopt door de natuur langs en om de Gaasperplas. Onderweg kruis je bij de 5 en 10 kilometer de in aanbouw zijnde Gaasperdammertunnel. Een spectaculair gezicht! Dit jaar heeft de Gaasperplasrun een extra afstand van 13,65 km met daarin de passage door de Gaasperdammertunnel.

15 juni Scania Zwolse Halve Marathon, Zwolle, Overijssel

Volgens velen het gezelligste hardloopfestival van Nederland! Samen met maximaal 8.500 atleten loop je op zaterdagavond in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij.

23 juni Halve Marathon van Roosendaal, Roosendaal, Noord-Brabant

De sfeervolle Halve Marathon van Roosendaal is door de jaren heen een begrip geworden onder hardlopers in Zuidwest Nederland. Het parcours van de afstanden 4 Mijl en 10 kilometer loopt door het centrum en enkele woonwijken en de halve marathon ook door het buitengebied. De aanwezigheid van veel enthousiast publiek én de muziekbandjes maakt het tot een geweldig loopfeest.

28 juni Haemiel Grachtenloop, Bolsward, Friesland

Wil je lopen in rondjes, dan moet je hier zijn. De Grachtenloop kent een jeugdloop van 1 of 2 rondes van 900 meter. Seniorenloop van 8 rondes van 900 meter langs de grachten, dwars door het gezellige centrum van het Friese Bolsward.

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".