5 x lopen in februari

Bert Pessink Zondag, 27 januari 2019
5 x lopen in februari
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor februari.

2 februari Après Ski Run, Almere

De Après-ski Run is een FunRun in de avond, over een sfeervol verlicht parcours en inclusief dj's en bandjes langs de route. Na afloop een knallende afterparty. Afgelopen jaar waren er 800 deelnemers bij de start op het surfstrand van Almere Haven. De afstanden zijn: 2,5 km – 5 km – 10 km.

9 februari Februariloop, Bennekom

Gezellige bosloop in het prachtige bosgebied ten noorden en oosten van Bennekom. Zeer goede faciliteiten en de keuze uit 5 afstanden, waaronder een Kidsrun en 2 km voor de jeugd. Wie is er niet groot mee geworden, want dit is alweer de 45e editie van de Februariloop met als afstanden 2 km, 5 km, 10 en 21,1 km.

17 februari Stadsparkloop, Groningen

Recreatieve loop door het historische Stadspark van Groningen. Inschrijven kan vanaf 9:15 uur in het clubhuis van Groningen Atletiek op het atletiekcentrum in het Stadspark. De start is om 10 uur. De afstanden zijn: 4 km, 7 km, 10 km, 13 km en 16 km.

24 februari Bunkercross, Olst/Deventer

De Bunkercross van AV Daventria is een volledige onverharde cross op het landgoed De Haere, gelegen aan de dijk tussen koekstad Deventer en Olst. Dit jaar alweer de 10e editie met als afstanden 1 km, 2 km, 5 km en 10 km.

24 februari Nederstrandloop, Noordwijk aan Zee

Deze wedstrijd gaat door duin en over strand. De kenmerken bij uitstek van de Noordwijkerhoutse Strandlopers. De route is afhankelijk van de windrichting. Immers op het strand lopen we graag met de wind in de rug. De finish is bij Strandplaats Nederzandt. Daar is de gelegenheid om na 7,7 km of 15,5 km nog even gezellig na te praten.

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.