5 x lopen in februari

Bert
Bert Pessink Maandag, 30 januari 2023
5 x lopen in februari
© Erik Breukink

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor februari.

5 februari, Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden, Leeuwarden

Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden is een klassieker met start op de atletiekbaan van Lionitas. Het parkoers van de 21,1 km voert door de koude weilanden aan de noordwestkant van de Friese hoofdstad, waar de wind vrij spel heeft. Naast een 1 km kidsrun, een 2 km, een 5 en een 10 km is er na een jaar afwezigheid weer de halve marathon. Na afloop is er voor iedereen een beker warme chocolademelk.

www.lopeninleeuwarden.nl

11 februari, AVT Valentijns cross, Wierden

De AVT Valentijns cross, vlak voor Valentijnsdag, wordt gehouden op Het Lageveld in Wierden. Het parcours gaat over het zandstrand, gras, heuvels en door het bos en is voornamelijk onverhard, gevarieerd en verrassend. De steeds wisselende ondergrond maakt het een uitdagende crossloop.

www.hetcrosscircuit.nl

18 februari, Kruikenloop, Tilburg

Op carnavalszaterdag 18 februari 2023 is de 36e editie van de Tilburgse Kruikenloop. De Kruikenloop is een carnavaleske loop voor iedereen, voor wedstrijdatleten en recreanten. Voor de jeugd is er een kinderloop van 1.111 meter. Er zijn ook lopen over 5 km en 10 km. Het hoofdnummer is de 15 km loop. Dit alles in een carnavaleske sfeer, veel deelnemers lopen verkleed. De mooist verklede verdient zelfs een prijs.

www.kruikenloop.nl

19 februari, Lansingerland Run, Berkel en Rodenrijs

De website spreekt over de ideale marathon voorbereidingsloop met 30, 21, 10 en 5 km. Laat je hier betoveren door de parcoursen met rietkragen, witte bruggen en waterpartijen. De Ruitenburg Lansingerland Run is ideaal in je marathonvoorbereiding en tegelijk leuk voor liefhebbers van kortere afstanden.

www.lansingerlandrun.nl

26 februari, NSL NederStrandLoop 2023, Noordwijk

Deze loop van 7 of 15 kilometer gaat door duinen en over strand. De route is afhankelijk van de windrichting want op het strand lopen ze ook hier graag met de wind in de rug. De finish is bij St(r)andplaats Nederzandt. Daar is gelegenheid om nog even gezellig na te praten.

www.av-nsl.nl

Wedstrijd Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.