5 x lopen in december

Bert Pessink Vrijdag, 23 november 2018
5 x lopen in december
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor december.

1 december Sint Nicolaasloop Bleiswijk (Zuid-Holland)

Prachtige 5 en 15 kilometerloop over asfaltwegen en fietspaden rond het Rotte merengebied en langs de rivier De Rotte. Sint-Nicolaas komt zelf om het startschot te geven en traditiegetrouw wacht aan de finish voor iedereen een pak speculaas. Naast de genoemde afstanden is er ook een 1 kilometer voor kids.

www.dekieviten.nl

8 december Villa Pardoes Winter Run, Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

Een fonkelnieuw hardloopevenement in combinatie met het Anton Pieckfestijn. Het parcours loopt langs het terrein van de Efteling en dwars door Villa Pardoes, het goede doel van deze loop. De start is natuurlijk op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel, dat voor een dag wordt omgetoverd tot de magische wereld van Anton Pieck met de uitstraling van zo’n 100 jaar gelden. Afstanden zijn 10 en 6 kilometer.

www.villapardoesrun.nl

16 december Rabo Mescherbergloop, Eijsden (Limburg)

Het parcours van de Mescherbergloop in Limburg is heuvelachtig en gaat voornamelijk over onverharde wegen. De Mescherbergloop, georganiseerd door AV de Maasrunners is 15,6 kilometer en men beklimt hierbij een trappenpad van 180 treden. De korte bergloop is 10,4 kilometer zonder trappen. Ook is er een 6 kilometer.

www.mescherbergloop.nl

22 december Gaasterlan Run, Balk (Friesland)

De Gaasterlan Run in de gemeente Friese Meren is een wedstrijd en prestatieloop voor jong en oud. Er is keuze uit drie afstanden: 12 kilometer, een Halve Marathon of nieuw in 2018, de 4 Mijl. De mooie vlakke paden in Gaasterland maken deze loop toegankelijk voor een brede groep deelnemers.

www.gaasterlan-run.nl

31 december Oudejaarsloop, Den Helder (Noord-Holland)

Hardlopend het oude jaar uit en het nieuwe jaar tegemoet. Een schitterende loop over schelpenpaden dwars door de duinen van Den Helder over 5 en 10 kilometer. alvorens het jaar te besluiten met oliebollen en champagne. SV Noordkop Atletiek tekent voor de organisatie. Begin al vroeg met de goede voornemens voor 2019 en loop mee.

www.noordkopatletiek.nl

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.