5 x lopen in december

Bert
Bert Pessink Maandag, 28 november 2022
5 x lopen in december
© Martin Knegt

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze maand kiest de redactie echter zes leuke loopevenementen voor december, een extraatje voor de feestdagen.

3 december, PLUS Sintloop, Heerde (Gelderland)

Recreatieloop over 5 en 10 km en voor de kinderen een 400 m en een 1000 m op de atletiekbaan. De PLUS Sintloop is uitgegroeid tot een evenement dat je niet wilt missen. De zaterdag van of voor Sinterklaas nog even een sportieve prestatie leveren; iedereen wil erbij zijn. Met natuurlijk Sinterklaas en pieten.

www.gemzen.nl

11 december, DSW Bruggenloop, Rotterdam (Zuid-Holland)

Rond zonsondergang 15 kilometer afleggen over zes iconische bruggen van Rotterdam met zicht op een prachtig verlichte skyline. Tijdens deze winterse loop waan je je in de kerstsfeer en komt het stadshart van Rotterdam nog mooier tot uiting. Het kan allemaal tijdens de DSW Bruggenloop Rotterdam.

www.bruggenloop.nl

14 december, Lichtjesloop, Engelen (Noord-Brabant)

Heb jij al eens over een golfbaan hardgelopen? Tijdens deze 5 kilometer avondloop ren je over de golfbaan Haverleij te Engelen. Het gehele parcours op de golfbaan zal deze avond verlicht zijn.

https://www.hardloopclubengele...

17 december, RunforestRun Dwingelderveld, Dwingeloo (Drenthe)

Heerlijke trail van 15, 27 of 44 kilometer door de uitgestrekte natuur van het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit gebied is het grootste natte heidegebied van West-Europa waar je als loper nog kunt genieten van een eindeloze, ongestoorde horizon.

https://runforestrun.nl/dwingelderveld

27 december, Derde Kerstdagloop, Arnhem (Gelderland)

Op dinsdag 27 december 2022 organiseert atletiekvereniging Ciko’66 de Derde Kerstdagloop. Eén van de lekkerste uitstapjes zo direct na Kerstmis. Het hoofdnummer, de halve marathon, is volgens velen een van de mooiste en zwaarste halve marathons van Nederland. Verder zijn er een 7 en een 14 kilometer.

www.derdekerstdagloop.nl

31 december, Oudejaarscross/Trail Leeuwarden (Friesland)

Dag loopjaar 2022! Neem gezellig en sportief afscheid van 2022 met een cross/trail in het Leeuwarderbos. Je loopt gezamenlijk één ronde en daarna 45 minuten vrij. Mét oliebollen, glühwein, poeierermolke en gezelligheid.

www.svfriesland.nl

Wedstrijd Wegevenement Trailrun
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.