5 x lopen in april

Bert
Bert Pessink Woensdag, 29 maart 2023
5 x lopen in april
© Harry van 't Veld

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor april 2023

8 april, Halve van Nijkerk, Nijkerk

Op zaterdag 8 april 2023 staat de 12e editie van de Halve van Nijkerk op het programma! De start en finish zijn gesitueerd in het mooie historische centrum van Nijkerk. Kies je favoriete onderdeel en doe mee aan de halve marathon, de 10 kilometer of de 5 kilometer. De jonge sportievelingen kunnen deelnemen aan de 1500 meter.

www.halvevannijkerk.nl

10 april, Lions Heuvelloop, Overveen

De Lions Heuvelloop heeft een echte 2e Paasdag Family-run om 10 uur en een 5, 10 en 15 kilometer om 10.30 uur. Het is een mooie loop over het "kopje van Bloemendaal". Bedwing vanaf het startpunt onderaan het Kopje de gehele Hoge Duin en Daalseweg. Het parcours is 5 km dus je kunt de klim 1 of 2 of 3 keer nemen.

www.lionsheuvelloop.nl

16 april, Hollen door de bollen, Lisse

Hollen door de bollen is het mooiste hardloop- en wandelevenement in de Bollenstreek. Een leuk parcours voor de prestatielopen langs de bloeiende bollenvelden in het voorjaarszonnetje. Doe mee en geniet van de kleuren onderweg. Er is keuze uit 5, 10 of 16,1 kilometer.

www.hollendoordebollen.nl

23 april, Groene Loper Run, Maastricht

De Groene Loper Run heeft een parcours van 5 of 10 kilometer over de Groene Loper van Maastricht. Dit is het gebied in Maastricht-Oost bovenop de Koning Willem-Alexandertunnel. Daar is na de aanleg ruimte ontstaan voor groen, ontspanning en sportiviteit. De finish van dit groene en duurzame loopevenement is in het MVV Stadion.

www.groeneloperrun.nl

27 april, Vlietloop, Oud Gastel

Een echte looptraditie, want ook in 2023 wordt de Vlietloop op Koningsdag gehouden. Er zijn 3 afstanden, de 5 en 10 kilometer en de halve marathon. De Vlietloop heeft een mooi parcours met verschillende lussen door het dorp Oud Gastel, daarbij loop je nooit hetzelfde rondje!

www.tveerke.nl/evenementen/vlietloop

Wedstrijd Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.