5 x lopen december

Vrijdag, 24 november 2017
5 x lopen december
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor december.

3 december Pfixx Solar Montferland Run

De Pfixx Solar Montferland Run is al sinds 1996 een bekend evenement op de hardloopkalender. Het parcours van deze loop is exact 15 km en wordt gezien als een parcours met karakter. Je start bij kasteel Huis Bergh en je loopt daarna door het heuvelachtige en bosrijke landschap van Montferland. De finish is in het historische centrum van 's Heerenberg. De Montferland Run is erg populair en daardoor helaas al vol. Je kan misschien nog proberen een startnummer te bemachtigen en ander kun je ook andere lopers aanmoedigen.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

10 december Urban Trail Eindhoven

Zondagochtend 10 december is Eindhoven het decor van de tweede Urban Trail Eindhoven. De start en finish van deze stadsloop is op het VDMA-terrein, waar een luciferfabriek heeft gezeten. Verder kom je tijdens de 10 km lange loop nog langs andere bijzondere locaties en gebouwen, en zoals dat bij een Urban Trail hoort ga je ook door die gebouwen heen. Zo kom je door de Stadsbrouwerij, het Holland Casino en natuurlijk door het Phillips Stadion.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

15 december Papendal Night Run

Tijdens de eerste Papendal Night Run krijg je de unieke kans om in het donker over het sportterrein van toppers als Dafne Schippers en Churandy Martina te lopen. Het parcours wordt sfeervol verlicht en op veel plekken hoor je ook muziek. Je kan kiezen uit 10 of 5 km, dus voor ieder wat wils. Hoofdlamp op en gaan!

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

16 december Longest Night Run

Nog een loop in het donker: de Longest Night Run in Vught. Dit evenement is een unieke combi tussen hardlopen, muziek, theater en lekker eten. Tijdens een trailrun van 5, 10 of 15 km ga je gewapend met een hoofdlampje het donkere bos in. Verder kunnen jong en oud ook meelopen met een spannende fakkeltocht en zijn er vuurshows en foodtrucks.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

31 december Rabobank Sylvestercross

Op Oudejaarsdag het jaar goed eindigen? Doe dan mee met een echte klassieker: de Sylvestercross. Het is een echte cross die start en finisht op het duinzand van de Lange Duinen in Soest. De verschillende rondes lopen ook grotendeels door het bos. Het is daardoor een uitdagend parcours waar je op de laatste dag van het jaar nog even al je energie op kwijt kan.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Foto: Stefan Holm / Shutterstock.com