5 x lopen augustus

Dinsdag, 25 juli 2017
5 x lopen augustus
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor augustus.

4 augustus: Pride Run

Aan de vooravond van de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam wordt op vrijdag door Dutch Gay & Lesbian Athletics de Pride Run georganiseerd. Het is een feestelijk en sportief evenement in een gemoedelijke sfeer, waar iedereen welkom is. Je kunt kiezen uit 5, 10 of 21 km. De start is bij Sporthal Zeeburg en het parcours voert onder andere door het Flevopark en over Ooster Ringdijk.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

18 augustus: Zeeuwse Hardloop3daagse

Bij de Zeeuwse Hardloop3daagse (18-20 augustus)ga je hardlopend langs de mooiste plekken van Zeeland. De eerste etappe is een 'tijdloop' van 6,5 km over het eiland Neeltje Jans. Op dag twee wordt de halve marathon van Westerschouwen gelopen en op de derde dag kun je kiezen uit 10 of 25 km over het strand bij Domburg. Na afloop is er een strandbrunch ter afsluiting van de driedaagse.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

27 augustus: B&C Bommen Berendloop

Rondom het Groningse feest 'Gronings Ontzet' wordt jaarlijks het hardloopevenement Bommen Berendloop georganiseerd. Je kunt hier een halve marathon, 10 km of 6,4 km lopen. Het parcours gaat onder andere door natuurgebied de Onlanden en voert door de drie gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

27 augustus: Royal Run

Hardlopen langs het bordes van Paleis Soestdijk? Dat kan tijdens de Royal Run in Baarn, die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd. Bij dit bijzondere evenement loop je eerst naar het paleis en als een soort defilé langs het bordes. Vervolgens gaat het parcours het park achter het paleis in en de daarbij behorende bossen, die normaaal gesloten blijven voor publiek. Je kunt bij de Royal Run kiezen voor 1,3 km, 3,5 km, 7km of 10,5 km.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

31 augustus: PSV Foundation Fun Run

Op 31 augustus viert PSV haar 104e verjaardag. Onder het motte 'de sportiefste verjaardag van Nederland' kunnen deelnemers aan de PSV Foundation Fun Run geld inzamelen voor de PSV Foundation. Het parcours van 1 of 5 km voert onder andere door de spelerstunnel en het veld van het Phillips Stadion. Ook buiten het stadion kom je langs bekende PSV-punten in het centrum van Eindhoven.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Foto: Shutterstock

5 kilometer 10 kilometer