5 x lopen in augustus

Bert
Bert Pessink Zaterdag, 30 juli 2022
5 x lopen in augustus

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de hardloopkalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor augustus.

5 augustus: Bloemfontein strandloop, Ouddorp (Zuid-Holland)

Vrijdag 5 augustus zal de 37e editie van de Bloemfontein Strandloop Ouddorp gehouden worden. Het parcours gaat door het unieke natuurgebied de Kwade Hoek en over het strand. De afstanden zijn 4,5 km en 10 km en er zijn ook diverse jeugdonderdelen. Voor iedere deelnemer is er een herinnering.

9 augustus: Brinklopen, Diever (Drenthe)

Deze stratenlopen vanaf de Brink in het Drentse Diever en door de wijk eromheen zijn 2,5 km, 5 km en 10 km lang. Het parcours dat 1250 meter lang is bestaat uit klinkerwegen en veel bochten. Geen snel parcours, maar de vele rondjes zorgen voor een leuke sfeer. Iedere doorkomst op de Brink word je aangemoedigd door een enthousiaste speaker én kun je gebruikmaken van de verzorgingspost.

20 augustus: Steamtrail, Dieren (Gelderland)

Bij de Steamtrail word je met een stoomtrein vanaf het Gelderse Dieren weggebracht naar je startlocatie in Eerbeek of Beekbergen voor een 15, 25 of 35 kilometer lange trail. De routes zijn gemaakt door trailrunners die in de omgeving wonen en dus de mooiste paden en natuur plekken kennen. Historie en natuur komen hier samen.

27 augustus: Rundje Catsop, Stein (Limburg)

Sportieve hardlopers kunnen op zaterdag 27 augustus hun hart weer ophalen in het kleine Zuid-Limburgse dorp Catsop nabij Stein. Daar zal voor de 7e keer de gezellige hardloopwedstrijd Rundje Catsop worden georganiseerd. Ook deze editie zal plaatsvinden tijdens het Zomerfeest. Net als voorgaande edities kunnen hardlopers zich inschrijven voor de 5 of 10 KM. Ook is er als vanouds een jeugdloop.

28 augustus: Hemmeromloop, Hem (Noord-Holland)

Voor de 35e keer op de laatste zondag van augustus een mooie ronde door de West-Friese dorpen Hem en Venhuizen. In 2021 was de Hemmeromloop de locatie voor het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer op de weg, dit jaar is er gewoon weer een prachtige 5 kilometer prestatieloop alsmede de bekende 10 kilometer wedstrijd en prestatieloop.

5 kilometer 10 kilometer
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.