5 redenen om deel te nemen aan Maastrichts Mooiste

Vrijdag, 26 mei 2023
5 redenen om deel te nemen aan Maastrichts Mooiste

Al jaren is Maastrichts Mooiste het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht. Op zondag 11 juni is het weer zover! Heb jij je al ingeschreven? Wij zetten 5 redenen op een rij waarom jij dit hardloopevenement niet wil missen.

Voor iedereen

Op het programma staat een 5 km, 10 km en 10 Engelse mijl (16,1 km) en daarmee is Maastricht Mooiste geschikt voor iedere hardloper. Of je nu al meer ervaren bent of voor de eerste keer aan een hardloopevenement wil deelnemen. De jeugd kan zich inschrijven voor 1 Engelse mijl (4 t/m 12 jaar) of de Mini Run van 300 meter (tot 4 jaar).

Afwisselend parcours

Het parcours van Maastricht Mooiste start centraal vanaf de Maaspromenade. Bij de 5 km loop je vooral door de historische binnenstad van Maastricht en haar kleine straatjes. De langere afstanden volgen de Maas en maken een ronde door het natuurgebied dat buiten Maastricht is gelegen. Daar wordt het terrein ook wat glooiender. In de 10 km kun je een pittige klim verwachten rond het keerpunt bij Slavante. Deelnemers aan de 10 Engelse Mijl lopen nog wat verder door en passeren zelfs de grens van België. Het laatste gedeelte van deze routes loopt door het sfeervolle centrum.

Gezelligheid

Omdat het parcours voor een groot deel door de binnenstad loopt, kun je op veel aanmoediging rekenen. De organisatie verwacht duizenden toeschouwers die je naar de finish schreeuwen. Gezelligheid gegarandeerd!

Vlaai

Wie Limburg zegt, zegt vlaai. En die krijg je zodra je gefinisht bent! Een hele goede reden om jezelf in het zweet te werken, toch?!

Stedentrip

Als je dan toch naar het zuiden van Limburg afreist, kun je dat net zo goed combineren met een stedentrip. Er is namelijk veel te doen in de omgeving van Maastricht! Bezoek Fort Sint Pieter, de Sint-Servaasbasiliek of de bijzondere boekhandel Dominicanen in de eeuwenoude Dominicanenkerk. Vanuit Maastricht kun je ook naar de Sint Pietersberg voor uitzichtpunten over het Limburgse heuvellandschap. Heb je genoeg beweging gehad? Strijk dan lekker neer op een terras aan het Vrijthof of Het Onze Lieve Vrouweplein.

De hardloopklassieker van het zuiden

Doe jij mee aan Maastrichts Mooiste?

Maastricht Mooiste is het grootste en gezelligste hardloopevenement van Maastricht. Loop je ook mee?

Schrijf je in!
Wegevenement Motivatie