5 redenen om de Valencia Marathon te lopen

In samenwerking met Marathonworld
Japke Janneke Woensdag, 22 januari 2020
5 redenen om de Valencia Marathon te lopen
Ken je de Nederlandse marathons inmiddels wel? Heb je zin in een marathon over de grens? Wil je lopen in een mooie stad, op een snel parcours én in ideale omstandigheden? Wie weet is de Valencia Marathon een goede optie! In dit artikel geven we een aantal goede redenen om deze marathon te lopen.

1. Stedentrip

Valencia is de stad van de Kunst en de Wetenschap. Het staat bekend om het fijne klimaat, de historische binnenstad, het brede strand en niet te vergeten: het heerlijke eten! Naast dat je er een marathon kunt lopen, is de stad ook zeker de moeite waard om te ontdekken. Je hebt dus een marathonreis én stedentrip in één! Op deze manier zijn supporters vast ook gemakkelijk over te halen om met je mee te gaan.

2. Snel

Droom je van een PR op de marathon? Dan zou je die in Valencia zomaar kunnen verbreken. De Valencia Marathon heeft een snel en vlak parcours, wat in 2019 zowel bij de mannen (02:03:51 – Kinde Atanaw Alayew) als vrouwen (02:18:30 – Roze Dereje) een record heeft opgeleverd.

3. Parcours

De start en finish liggen op een prachtige plek, bij Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit is een futuristisch gebouwencomplex en tegelijkertijd één van de bekendste highlights van de stad. Na de start loop je dwars door de binnenstad en maak je kennis met het oude en moderne gedeelte van Valencia. Je komt langs de meest prachtige plekken! Onderweg staat voldoende publiek langs de kant en ook ontbreekt het niet aan gezellige muziekbandjes.

4. Ideale omstandigheden

De marathon vindt begin december plaats en dat betekent dat je in ideale omstandigheden loopt. De zon schijnt bijna altijd, maar het is niet te warm.

‘De hele ervaring op zich is er eentje die ik nooit meer zal vergeten. Hoe in één weekend alles samen kan vallen: een prachtige stad, een geweldige marathon, fantastische sfeer, heerlijke weersomstandigheden en goed gezelschap. En laten we niet vergeten: goed geregeld allemaal!’
- oud deelnemer Frans van Trigt -

5. Alles geregeld

Je kunt de Valencia Marathon boeken via een reisorganisatie, zoals Marathonworld. Deze kleinschalige organisatie stelt persoonlijke aandacht centraal. Er wordt een volledig programma aangeboden, waarbij je als loper of supporter de vrijheid hebt om wel of niet deel te nemen. Ook kun je gemakkelijk je reis aanpassen, indien je langer in Valencia zou willen blijven. Kortom: alles wordt geregeld, zodat jij je helemaal kunt focussen op de mooie stad en de marathon!

Marathon
Japke Janneke
Geschreven door

Japke Janneke

Japke Janneke schrijft onder andere voor hardlopen.nl, maar blogt daarnaast op japkejanneke.nl over haar persoonlijke hardloopavonturen. Haar droom? Een Six Star Finisher worden!

Logo Marathonworld
In samenwerking met

Marathonworld

"Jij loopt de marathon, wij regelen de rest!" Marathonworld bestaat uit een deskundig team van reisspecialisten die bekend zijn met het lopen van (halve) marathons en stellen samen met jou jouw unieke marathonreis samen.