5 loopevenementen in september

Zondag, 28 augustus 2022
5 loopevenementen in september

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Vijf suggesties voor loopevenementen in september. Maar je kunt natuurlijk ook zelf even de hardloopkalender checken.

4 september: Enza Zaden Vooroeverloop, Medemblik (Noord-Holland)

Bij de Enza Zaden Vooroeverloop loop je over een licht glooiend parcours langs het IJsselmeer. Er is keuze uit een route van 5, 10 of 21.1 km door het prachtige natuurgebied De Vooroever en langs het IJsselmeer. De start en finish is bij het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik.

10 en 11 september: Sint Pietersbear Trail, Maastricht (Limburg)

De Sint Pietersbear Trail is een van de mooiste trails van Nederland (en een stukje België). De routes zijn pittig en schitterend on-Nederlands over de Sint Pietersberg en door het Jeker- en Maasdal. Op zaterdag zijn er 2 afstanden: 7 en 14 km. Op zondag zijn er drie afstanden: 32, 18 en 10 km. Het is ook mogelijk om de 2-daagse challenge aan te gaan!

18 september: Dam tot Damloop, Amsterdam (Noord-Holland)

De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld én het feit dat de start en finish in twee verschillende steden liggen, maken de Dam tot Damloop met in totaal 45.000 deelnemers zo bijzonder. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd.

24 september: Halve van Katwijk, Katwijk (Zuid-Holland)

Bij de Halve van Katwijk loop je langs de kust door Nationaal Park Hollandse Duinen. Mooie hardloop- én wandelafstanden door de duinen, het Panbos en over het strand van Katwijk. De afstanden zijn 5, 10, 15 en 21 kilometer.

25 september: De Posbankloop, Velp (Gelderland)

De Posbankloop met een 6 en een 15 kilometer is al ruim 26 jaar adembenemend mooi en gaat vanuit Velp voor een groot deel over de verharde wegen door de bossen en over de heidevelden van Nationaal Park Veluwezoom. Hoogtemeters worden gemaakt met de beklimming van de Posbank en de Emmapiramide.

10 kilometer 5 kilometer Evenementen Halve marathon