5 leuke loopevenementen buiten Amsterdam

Vrijdag, 13 oktober 2017
5 leuke loopevenementen buiten Amsterdam
Zondag staat Amsterdam op zijn kop voor de TCS Amsterdam Marathon. Ook buiten de hoofdstad kun je dit weekend door heel Nederland leuke loopevenementen vinden: zaterdag en zondag staan er in totaal 16 evenementen op de hardloopkalender. We zochten de 5 leukste voor je uit.

Zaterdag

AH Elzinga ReestRun Meppel

Wil je nog een PR lopen op de 10 km of 21 km? Dan kun je in Meppel een goede poging doen: het parcours is snel en ook nog eens door de Atletiekunie gecertificeerd. Je bent dus zeker dat je exact de afstand loopt. Je komt door de omgeving van Meppel en Staphorst, waarbij je ook door het prachtige Reestdal komt.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Zondag

Runnersworld Leiden Run Classic

Bij de Runnersworld Leiden Run Classic heb je volop keuze in afstanden: 3 km, 6 km, 10 km, 16,7 km of 21 km. Het parcours loopt over fietspaden langs de kanalen Korte-Vliet en De Vliet. Je loopt ook een groot deel door het natuurgebied De Vlietlanden.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Maliebaanloop Utrecht

De Mailiebaanloop in Utrecht wordt dit jaar voor de 33e keer georganiseerd door AV Phoenix. Je loopt hier meerdere rondes over de Maliebaan en door het Wilhelminapark. Bij de wedstrijdloop worden alleen rondjes over de Maliebaan gelopen van precies 1744 meter, waardoor deze loop ook gecertificeerd is door de Atletiekunie.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

Molenhoeks Makkie

Dit bijzondere loopevenement in de kop van Noord-Limburg net onder Nijmegen is de ideale voorbereiding op de NN Zevenenheuvelenloop. Half oktober is het de ideale timing voor een testmoment. Grote kans ook dat het Makkie nog wat pittiger is dan de Zevenheuvelenloop. In het bos kom je op de 5, 10 en 15 km de beruchte zandhelling tegen. De finish is in het dorp van Molenhoek.

Bekijk dit evenement in de hardkalender.

Stadsloop Kerkrade

In Kerkrade kun je zondag ook aan een stadsloop meedoen. Dit evenement wordt door AV Achilles-Top al voor de 38ste keer georganiseerd. Je kunt kiezen tussen 5 en 10 km met start en finish op de Markt. Het parcours van 2,5 km gaat ook echt dwars door het centrum van Kerkrade.

Bekijk dit evenement in de hardloopkalender.

5 kilometer 10 kilometer Halve marathon