14K Run: eerbetoon aan de legendarische Johan Cruijff

Woensdag, 27 maart 2019
14K Run: eerbetoon aan de legendarische Johan Cruijff
Loop mee van stadion naar stadion en ervaar de hoogtepunten uit het leven van Johan Cruijff! Op 11 mei 2019 vindt dit jaar de Cruyff Legacy 14K Run plaats. Als deelnemer ondersteun je de Cruyff Foundation en geef je kinderen zo de ruimte om te sporten en te spelen.

Tijdens de Run staat de Cruyff Legacy centraal. De route is in totaal 14 kilometer en voert langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14. Extra bijzonder dit jaar is dat je ook alles over zijn leven hoort. Je word namelijk meegenomen door zijn leven middels een speciale Johan Cruijff Audiotour. Een unieke sportbeleving die je niet wil missen!

5K Run, Kids Run en Wandeltocht

Naast de 14K Run wordt er ook een 14K Walk, 5K Run en een speciale Kids Run georganiseerd. Alle afstanden finishen in de Johan Cruijff ArenA. Inschrijven is mogelijk via de website 14krun.nl.

De Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft de Cruyff Foundation kinderen de ruimte om te sporten en te spelen. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Actieplatform

Met jouw deelname aan één van de Cruyff Legacy Runs ondersteun je verschillende projecten van de Cruyff Foundation. Wil je een extra steentje bijdragen en zelf ook nog eens kans maken op te gekke prijzen? Start dan een actie op het Cruyff Foundation actieplatform.

Foto: Janus van den Eijnden

Wegevenement