Troeptrimmen: hardlopen en afval opruimen

Zondag, 12 maart 2017
Troeptrimmen: hardlopen en afval opruimen
Erger jij je wel eens aan afval op straat of in de natuur tijdens je hardlooprondje? Daar kun je wat tegen doen: troeptrimmen! Dat is een sportieve manier van afval opruimen. Zo zet je je ergernis om in activiteit.

'Trimmen' is in Nederland al een tijdje niet meer in de mode als woord, maar toch is het idee van Brigitte Paulissen een goed initiatief. Uit ergernis over al het zwerfvuil in Haarlem is zij begonnen met opruimen tijdens het hardlopen. Daaruit ontstond het idee om dat met meer mensen gezamenlijk te doen tijdens trainingen.

Gezond lijf en schonere stad

De Gemeente Haarlem en Sportsupport Haarlem omarmde het project, zodat op speciale trimtroepdagen allerlei bootcampgroepen op een sportieve manier de wijk gingen schoonmaken. Zo werk je aan een gezond lijf en een schonere stad, zoals Paulissen dat eerder omschreef.

Troeptrim bootcamp

Troeptrimmen kun je alleen doen of met een groep en het kan ook op allerlei niveaus. Het kan wandelend of joggend, maar het kan ook wat intensiever. Bij Troeptrim Sport doe je actief oefeningen om afval te ruimen: van blikje naar blikje sprinten, squads om afval te pakken en push-ups. Wat ook nog kan is een Troeptrim bootcamp op een plek waar veel zwerfvuil ligt. Dit kun je allemaal heel eenvoudig opzetten met je loopmaatjes.

Voordelen

Het voordeel van het opruimen van afval tijdens het hardlopen is dat je een ergernis omzet in een positieve actie. Dat kun je misschien buiten het hardlopen ook nog gebruiken bij andere ergernissen. Je ruimt er trouwens niet alleen de straat mee op, maar je ruimt er ook je kop mee op. Als je zo dat afval bezig bent vergeet je toch even je werk of andere problemen.

Schonere buurt

Je hebt ook nog eens invloed op je eigen leefomgeving en die maak je schoner. Dat moet toch een goed gevoel geven. Je leert er misschien ook weer meer mensen uit de buurt door kennen.

Meer info op: www.troeptrimmen.nl

Foto: Shutterstock