Hardlopend Nederland kiest voor lange afstanden in 2017

Donderdag, 5 januari 2017
Hardlopend Nederland kiest voor lange afstanden in 2017
Via onze website konden jullie je eigen hardloopdoel voor 2017 met ons delen. Uit de bijna 800 ingezonden voornemens blijkt dat vijftig procent van hardlopend Nederland langere afstanden of de marathon wil gaan lopen.

Top 3 hardloopvoornemens

Een langere afstand lopen is hét hardloopdoel voor het nieuwe jaar. Bijna één derde van de ondervraagden deelde dit als belangrijkste goede voornemen voor 2017. Ook het lopen van de marathon is een populair doel. Maar liefst één op de vijf hardlopers wil er minstens één lopen in 2017. De top drie van hardloopvoornemens wordt compleet gemaakt door het doel om sneller te worden.

Mannen gaan voor marathon

Tussen mannen en vrouwen zijn duidelijke verschillen te herkennen als het gaat om goede voornemens. Bij de vrouwen is het lopen van een langere afstand hét hardloopvoornemen voor 2017. De mannen zetten nog iets hoger in en gaan voor een marathon als doel. Als het gaat om het voornemen om een langere afstand te kunnen lopen dan geeft 33 procent van de vrouwen dit doel in 2017 na te streven. Bij de mannen is dit 23 procent. Daarentegen wil 29 procent van de mannen dit jaar ten minste één marathon lopen, ten opzichte van 14 procent bij de vrouwen. Het doel om sneller te worden is bij mannen en vrouwen even populair.

Jongeren willen sneller

Deelnemers aan de enquête zijn verdeeld in drie leeftijdsgroepen: tot 30 jaar, 30 tot en met 49 jaar en 50 jaar en ouder. Deze leeftijdsgroepen laten ook een onderscheid zien. Zo hebben hardlopers vanaf 50 vaker het voornemen om de marathon te lopen of om de conditie op peil te houden. Sneller worden daalt juist per leeftijdsgroep in de lijst van belangrijkste goede voornemens. Het lopen van een langere afstand is vooral populair in de middelste leeftijdsklasse.

In de infographic hieronder zie je de totale resultaten:

Kunnen wij je helpen met je goede voornemens?

Heb jij ook hardloopvoornemens voor 2017? Met ons Hardlopen.nl jaarabonnement of onze Hardlopen.nl schema’s helpen wij je op weg om jouw voornemen voor 2017 waar te maken.