Beleving

Hardlopen is populair in Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft daarom sinds 2015 in het kader van de sportstimuleringscampagne JE KAN HET 21 hardlooproutes aangepakt. Deze routes door de stad zijn gemakkelijk te volgen dankzij bewegwijzering. Het mooie is dat voor iedereen wel een route is uitgezet: van 500 meter tot 21 km. En er komen ook nog nieuwe routes bij!

Met de routes in Amsterdam is hardlopen in de hoofdstad nog makkelijker geworden. De rondjes zijn namelijk duidelijk herkenbaar gemaakt met dezelfde wegmarkeringen. Om de 20 meter vind je een 'Punaise' op het asfalt of het pad om de route aan te geven. De afstand wordt ook aangegeven bij elke honderd meter en elke kilometer.

Alle niveaus

De 21 routes door Amsterdam zijn voor alle niveaus en verdeeld over de hele stad. Op het overzichtskaartje zie je de routes zijn ingedeeld naar afstand. De oranje routes zijn tot 2,5 km met daarbij bijvoorbeeld de Trimroute Amsterdamse bos van 2,3 km. De groene routes zijn tot 5 km lang met onder andere het rondje Gaasperplas (4,5 km). De blauwe routes zijn 5 tot 6 km zoals het rondje Sloterplas. De rode en zwarte routes zijn de langste met de volledige ronde om het Amsterdamse bos van 21,8 als langste route.

5 nieuwe routes

Onlangs zijn ook weer vijf nieuwe routes uitgezet in Amsterdam. Zo kun je een ronde van 2,2 km in het centrum lopen over het Marineterrein. In het Westerpark zijn ook twee nieuwe routes te vinden van 2,7 km en 3,1 km. Verder zijn andere nieuwe routes te vinden in het Martin Luther King Park (3,5 km), het Flevopark (3,2 km) en in Amsterdam-Noord kun je de route Banne Buiksloot van 4 km lopen.

Van die laatste route is onderstaand filmpje gemaakt:

Meer info op Atletiek.amsterdam.nl 

Foto: Flickr (CC) / Franklin Heijnen