Recept: zelf bananenijs maken

Vrijdag, 26 mei 2017
Recept: zelf bananenijs maken
Regelmatig geven we hier op Hardlopen.nl een gezond recept voor jou als hardloper. Deze week: bananenijs, eenvoudig zelf te maken. Een ideaal tussendoortje om bij dit warme weer mee af te koelen.

Dit heb je nodig

  • 2 bananen
  • Kaneel naar smaak
  • 1 rauw ei (optioneel)

Bereidingswijze

  • Pel de bananen en leg deze in een bakje in de vriezer.
  • Haal de bananen circa 15 minuten voordat je het tussendoortje wilt eten uit de vriezer.
  • Laat ze half ontdooien in een beslagkom onder toevoeging van een beetje kaneel naar smaak.
  • Mix de banaan met de elektrische mixer op volle kracht los, net zo lang tot het een soort van glad, luchtig beslag is.
  • Schep het ijs uit de kom en serveer direct.

Bereidingstijd

5 minuten vanaf verwerking halfbevroren banaan

Voedingswaarde

  • Energie: 189 kilocalorieën
  • Eiwit: 3 gram
  • Vet: 1 gram
  • Koolhydraten: 44 gram
  • Voedingsvezels: 7 gram

Variatietip

Het bananenijs kan verrijkt worden met opgeslagen eiwitschuim. Het eiwitschuim spatel je er dan luchtig doorheen. Zodoende krijg je een ‘luchtig’ bananentoetje.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord.
Foto: Michel Zoeter

Eten